Навигация

Поиск по сайту

 Все Новости

09.07.2021:  ADRESAREA LUI VLADIMIR VORONIN CĂTRE CEI CE AU FOST IMPUȘI SĂ PĂRĂSEASCĂ ȚARA, CĂȘTIGÂNDU-ȘI BUCATA DE PÂINE ÎN STRĂINĂTATE
Нет описания.

Stimați compatrioți!

Știm bine când și de ce moldovenii au început să-și lase casa și să plece în lumea mare. Cine era pe atunci – mai este și astăzi la guvernare. În anii când am guvernat noi, comuniștii, procesul a fost încetinit într-o anumită măsură. Dar n-a fost posibil să-l oprim, pentru că prea gravă și prea degradată a fost moștenirea, iar prin lovitura de stat din aprilie 2009 am fost înlăturați de la putere. Au urmat 12 ani în care numai un chior sau un rău voitor nu vrea să vadă și să recunoască înrăutățirea acestei situații. O stare de lucruri, care, dacă e să o spunem mai de-a dreptul, este nu altceva decât „alungarea poporului din țară și pregătirea teritoriului pentru venirea străinilor”.

Eu ce am putut, am făcut. În toamna anului 2009, din propie inițiativă și nesilit de nimeni, m-am retras, lăsând pe alții să facă mai mult și mai bine. Le-am oferit locul, dacă i-am tot văzut bătându-se cu pumnul în piept că ei știu cum, că ei pot, că ei vor fi ajutați de Occident să înflorească din nou Moldova noastră dragă... Vremea a arătat cât de naivi – ca să nu zic altfel – am fost și eu și dumneavoastră. Cât de ușor ne-au frăierit toți acești Ghimpu, Lupu și Filat. Ghidați din străinătate, unde munciți voi astăzi – nu în calitate de ingineri, tehnologi sau învățători – ca acasă – ci mai mult în calitate de slugi. Escrocii nominalizați v-au momit cu „povestea de succes”, „răspunderea asumată”, „lupta cu sărăcia”, „moldova fără comuniști”, „cursul la integrare europeană” și alte gogoașe pentru creduli și lenoși, pentru indiferenții ce nu-s deprinși sau nu sînt capabili să judece cu propriul cap.

Vă mai fac și o propunere – tot foarte simplă – pentru cei cu totul grei de cap: „arătați, numiți măcar un lider de partid, măcar un singur partid (din cea mai monstruoasă coaliție pe care au avut-o vre-o dată moldovenii), care după ce ne-au plecat pe noi în 2009, au făcut ceva bun pentru țara noastră, pentru poporul ei, pentru dvs personal!” Măcar unul găsiți. Și numiți-i faptele. Faptele, nu vorbele, căci meșteri la vorbit avem mai mulți decât norma la un metru pătrat...

Și atunci, vă mai întreb o dată: cine sunteți voi pentru popor și țară, dacă permiteți să fiți amăgiți și la aceste alegeri? Dușmanii, prietenii noștri, cosmopoliți sau patrioți… drept cine vă considerați concret? Voi – cei pe care îi poate „tumăni” primul potlogar ieșit în cale. Ani la rândul... Sau credeți că nu purtați nici-o răspundere pentru că ați votat de atîtea ori așa „patrioți” ca Ghimpu, Diacov, Filat, Tănase, Candu, Sandu???... Pentru că, iaca, spune lumea, că pentru Șor au votat numai cei de la Orhei... Sper că ați înțeles eu nu apăr aici pe Dodon și partidul Socialiștilor, cu care astăzi am făcut bloc electoral. Dumnealor au greșelile lor, pentru care vor răspunde fiecare în parte, personal și după cum merită!

Astăzi, în această adresare către Dumneavoastră, vreau să vă atenționez și asupra faptului că atunci când ne apucăm să-i judecăm pe alții, nu strică să ne mai uităm ce se mai face și sub propriul nas... Și numai după asta, după o iertare reciprocă, înțelegând că fără pocăire și purificare prealabilă, este foarte greu, dacă nu imposibil de mers înainte. Numai după această autoigienizare vom înțelege și CE avem de făcut împreună – pentru binele comun.

Stimați compatrioți, poate e timpul să înțelegem că nu ar mai trebui să ascultăm pe unii și aceeași „sfătuitori de serviciu”, care deja de câteva decenii ne tot duc din greblă în greblă, așa încît ne trezim cu oiștea în gard după fiecare campanie electorală!... Ați văzut, ați auzit vre-o dată ca măcar unul din ei să vină și să-și ceară scuze: iertați-mă oameni buni că am greșit atunci când am ieșit și v-am îndemnat să îl votați pe un Filat sau altul, m-au amăgit, nu mi-am dat seama...

Iată, în linii mari, cam tot ce am vrut să vă spun înainte de 11 iulie. Socotiți această adresare nu ca un îndemn electoral, ci mai mult ca o datorie cetățenească a subsemnatului. Și vă mulțumesc că m-ați ascultat. Pentru că cei care vor să îngroape Republica Moldova au făcut mult, au muncit ani de zile ca să mă discrediteze total. Bineînțeles, că eu nu mă cred cheie de biserică, dar nici chiar așa! De aceea, primiți această adresare și ca o datorie istorică, întoarsă dușmanilor și neprietenilor poporului nostru.

Votați pentru cine găsiți de cuviință, dar tare ar fi bine ca înainte de asta să vă gândiți bine la cele ce v-am spus eu în acest mesaj.

Vă așteptăm acasă într-o Republică revenită la normalitate. Noi suntem capabili să reinstaurăm Ordinea, Legea și Dreptatea. Ce și cum avem de făcut știm nu din gazete sau din cărțile despre altcineva și altceva. Am demonstrat deja la vremea respectivă, că putem face și lucruri bune. S-ar putea întâmpla ca aceste lucruri să meargă și mai repede și mai bine, dacă diaspora ne va ajuta. Pe unioniști și zombați nu mizăm. Mizăm pe specialiști și oameni normali. Pe cei ce își iubesc poporul și țara. Respectă Republica Moldova și îi doresc binele. Dumneazău să vă binecuvînteze! Doamne, ajută Moldova Noastră!

Cu respect,


Vladimir Voronin
7 Iulie 2021
0 
| Еще
вернуться назад »
News Time Romania - Stiri Romania News Time Romania - Stiri Romania