Навигация

Поиск по сайту

 Все Новости

13.01.2022:  O asistentă medicală în concediu de maternitate, la limita disperării, după ce a primit factura de peste 6 mii la gaze


O tânără mămică, asistentă medicală este la limita disperării, după ce a primit factura de aproape 6 mii lei la gazele naturale consumate pentru decembrie. Aceasta susține că este în concediu de maternitate, iar indemnizația pe care o primește nu ajune „nici pentru cheltuielile elementare”. „Ce facem oameni buni, încotro ne îndreptăm?”, a scris tânăra pe pagina sa de Facebook.

„Sunt o tânără mămică, (asistentă medicală la IMSP IMU) în concediu de maternitate, cu o indemnizație de care nu ajunge nici pentru cheltuielile elementare ale copilului, e perioada în care copilul se îmbolnăvește cel puțin odată în lună, (iar medicamentele necesită bani) în care copilul crește, hăinuțele îi sunt mici etc etc. Soțul muncește de dimineață și până seara târziu (câteodată nici nu reușim să ne vedem sau să vorbim, pentru ca eu cu fetița dormim), lucrând ca șofer de taxi, într-o zi poate sa aibă norocul sa aibă 20 clienți, într-o zi doar 5, dar planul totuși trebuie plătit, fie ca ai avut sau nu clienți.

Vara trecută ne-am hotărât să ne unim și noi la gaz, ca să ne fie mai ușor cu cei mici, și în general am investit o sumă foarte mare de bani, acuma însă ne pomenim cu aceasta factură, îmi vine să urlu, să strig în gura mare. Ca toată lumea avem și noi credit.

Alooo, ce facem oameni buni, încotro ne îndreptăm? de unde să luăm noi 8000 lei doar pentru facturi, pe când noi avem salariul cel mult 6000 lei?”, se arată în postare.
Republica Moldova în continuare se află într-o situație dificilă, afirmă vicepremierul, Andrei Spînu. „Criza gazelor nu s-a încheiat în noiembrie și nici în decembrie. Criza gazelor se va încheia atunci când prețul gazelor la nivel european va coborî definitiv și va exista o stabilitate a acestuia. Criza gazelor nu este o criză a R. Moldova, este la nivel european și care afectează țara noastră în mod direct”, a spus Spînu.

Vicepremierul a ieșit în fața presei oferind detalii despre situația energetică din țară. Acesta a menționat că Moldovagaz analizează opțiunea de majorare a tarifului. La rândul său, compania a menționat că va venit cu o poziție oficială privind o eventuală majorare pe 20 ianuarie.

Săptămâna trecută, Maia Sandu a convocat CSS în legătura cu situația pe piața gazelor naturale.


unimedia.info
0 
| Еще
вернуться назад »
News Time Romania - Stiri Romania News Time Romania - Stiri Romania