Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

01.06.2009:  Iurie Roşca: Nu comparaţi opoziţia moldovenească din anul 2009 cu opoziţia georgiană şi cea ucraineană din anii 2003-2004
Între reprezentanţii opoziţiei moldoveneşti şi organizatorii "revoluţiilor color" din Tbilisi şi Kiev este o diferenţă foarte mare, consideră preşedintele PPCD, Iurie Roşca.

Una din particularităţile distincte dintre curenţii de opoziţie şi evenimente care le-au urmat în 2003 în Georgia şi în 2004 - în Ucraina, este faptul că rezultatele alegerilor în aceste ţări nu au fost recunoscute legale de către observatorii internaţionali. "În noiembrie 2003 în Tbilisi s-a demonstrat că Şevarnadze şi aliaţii săi au falsificat alegerile şi cel mai important este faptul că OSCE, Uniunea Europeană şi toţi observatorii internaţionali nu au recunoscut alegerile legitime şi democratice, lucru care a dus la proteste paşnice din partea opoziţiei", a amintit Roşca.

Aceeaşi situaţie a fost înregistrată şi în Ucraina în anul 2004. "Liderii opoziţiei foarte serios şi minuţios au participat în dezbaterile juridice: peste tot, în toate instanţele s-au judecat cu autorităţile în timp ce pe Maidan aveau loc proteste", a declarat Roşca, adăugând că în rezultat "partidul de guvernământ a recunoscut alegerea lui Yuşcenko, în comparaţie cu cei care astăzi în Moldova doresc să construiască aşa numita "revoluţie color" într-o manieră mafiotă".

Alegerile parlamentare din 5 aprilie curent, au fost recunoscute de toţi observatorii internaţionali, care au fost prezenţi în Moldova atât pe parcursul campaniei electorale, cât şi în ziua scrutinului. După numărarea repetată a buletinelor de vot, Curtea Constituţională a validat, la 22 aprilie, alegerile parlamentare, recunoscându-le astfel legitime.

OMEGA
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania