Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

01.06.2009:  Copii din familii vulnerabile şi centre sociale au participat la o sărbătoare la Centrul "Moldexpo" din capitală
Mai multe sute de copii care vin din internate, centre sociale, şcoli internat şi case de copii de tip familial au avut parte de concerte, cadouri precum şi gustări dulci de Ziua Internaţională a Copiilor, în cadrul Festivalului Păpuşilor, care a avut loc la Centrul expoziţional Moldexpo, la iniţiativa şi sub egida primei doamne a ţării, Taisia Voronin.

Ministrul Protecţiei Sociale, Familiei şi Copilului, Galina Balmoş, a declarat pentru presă că la festival au fost invitaţi 660 de copii din toată republica. „Cu părere de rău, nu am putut invita mai mulţi copii, deoarece nu ne permite sala, totuşi pentru copiii din Chişinău, care provin din familii vulnerabile şi internate, a fost organizată o sărbătoare similară la Centrul republican pentru copii şi tineret. Toţi aceşti copii vor asista la un spectacol cu jocuri interactive, de asemenea vor primi cadouri, precum şi vor savura dulciuri", a explicat Balmoş. Totodată, ministrul a subliniat că o parte din aceşti copii vor merge din septembrie la şcoală. „Pentru ei avem cadouri speciale, adică ghiozdane, hăinuţe, rechizite", a completat Balmoş.

Potrivit ministrului, sursele financiare pentru organizarea sărbătorii au fost alocate dintru-un fond de caritate special, gestionat de prima doamnă a ţării, Taisia Voronin. „Banii pentru organizare nu au fost alocaţii de la bugetul de stat, ci vin din sponsorizări, iniţiativa îi aparţine doamnei Taisia Voronin, care a colectat fonduri şi a organizat această sărbătoare pentru copii", a menţionat Balmoş.

La spectacol a fost prezent şi Preşedintele ţării, Vladimir Voronin, care a ţinut să mulţumească instituţiilor cultural-educaţionale şi celor sociale responsabile de educarea copiilor. Şeful statului, de asemenea, a accentuat că este important să acordăm atenţie copiilor nu doar de Ziua Copiilor, ci în fiecare zi. „Noi, cei maturi conştientizăm că viitorul ţării aparţine copiilor, reieşind din aceasta noi trebuie să facem şi mai mult pentru ca ai noştri copii să aibă la dispoziţie toate condiţiile de a creşte sănătoşi şi de a acumula cunoştinţe." „Noi trebuie să fim la înălţimea aşteptărilor acestor mici cetăţeni ai ţării noastre", a subliniat Voronin.

OMEGA

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania