Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

01.06.2009:  SUA împărtăşeşte viziunea autorităţilor de la Chişinău referitor la o Moldovă democratică şi integră
Statele Unite ale Americii împărtăşesc viziunea autorităţilor moldoveneşti "referitor la o Moldovă democratică şi integră, protejată în limitele hotarelor recunoscute la nivel internaţional şi aflată în proces de realizare a opţiunilor de integrare europeană", se arată într-o scrisoare oficială semnată de Secretarul de Stat al SUA, Hillary Rodham Clinton, care este adresată Preşedintelui Moldovei, Vladimir Voronin.

"Apreciez opiniile Dumneavoastră cu privire la alegerile din Moldova şi consecinţele acestora. Noi condamnăm violenţele care au avut loc în zilele imediat următoare scrutinului parlamentar, fapt pe care Ambasada SUA în Republica Moldova şi Departamentul de Stat l-au declarat public", se mai arată în mesaj, completând cu faptul că autorităţile de la Chişinău trebuie să petreacă o investigaţie completă a evenimentelor care au avut loc în perioada post-electorală.

"Statele Unite ale Americii vor continua să susţină dezvoltarea democraţiei în Moldova. Noi apreciem Moldova ca pe un partener şi susţinem aspiraţiile ţării Dumneavoastră de a trăi într-o Europă unită", se arată în încheierea mesajului oficialilor de la Casa Albă.

www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania