Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

01.06.2009:  Formaţiunile "de centru" nu pot conveni în baza cărui partid să formeze o listă comună pentru participarea în alegeri anticipate
Partidele politice care se declară "de centru" enunţă separat mesaje despre disponibilitatea acestora de a participa în alegerile anticipate pe o listă comună. În acelaşi timp, fiecare dintre liderii acestora doresc să formeze listele în baza partidului său.

Dumitru Braghiş, preşedintele Partidului Social Democrat, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă că formaţiunea sa poartă negocieri cu toate partidele care au platformă social - democrată pentru a participa în alegeri pe o listă comună formată în baza PSD. "Partidul Social Democrat se pregătesc ca şi alte partide pentru aceste alegeri anticipate. Mai mult decât atât noi propunem Partidului Democrat, Uniunii Centriste din Moldova şi altor partide cu doctrină social - democrată să formăm o listă comună în baza PSD, să participăm la alegerile anticipate din 2009. Cu unele partide avem deja înţelegeri, cu unele continuăm discuţiile", a accentuat Braghiş pentru OMEGA.

Dumitru Diacov, liderul Partidului Democrat, a confirmat discuţiile purtate cu partidele "de centru" pentru formarea unei liste comune în eventualele alegeri anticipate, însă declară că aceasta trebuie să fie întocmită în baza PD. "Am avut un schimb de păreri cu mai multe partide şi, în principiu, ideea este agreată, deja depinde de particularităţi. Nu numai cu UCM-ul. Şi cu UCM-ul şi cu social-democraţii, noi am propus ca să mergem pe listele Partidului Democrat, fiindcă este singura structură stabilă cu reţea în teritoriu", a menţionat Diacov într-o declaraţie pentru OMEGA.

Alegerile anticipate ar putea avea loc la finele verii curente, dacă partidele de opoziţie vor insista asupra nealegerii Preşedintelui Moldovei. Cele trei formaţiuni parlamentare liberale au declarat, în repetate rânduri, că nu vor vota alegerea Preşedintelui pentru că doresc alegeri noi, deoarece nu sunt de acord cu rezultatele scrutinului parlamentar din 5 aprilie.

www.omg.md

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania