Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

02.06.2009:  Cine vrea destramarea R. Moldova?
Opozitia politica antinationala face jocurile Tiraspolului

Traian Basescu, presedintele Romaniei, se afla intr-o scadere de popularitate fara precedent, fapt pentru care isi imagineaza ca poate reveni in forta jucind cartea „R. Moldova” – cetatenii romanesti la gramada pentru moldoveni, sprijin concret acordat Opozitiei pentru a ajunge fraudulos la Putere, negarea dreptului la existenta a acestui stat, cultivarea sentimentului de insecuritate in rindul unor moldoveni, vehicularea ideii ca doar anexarea acestei tari de catre Romania este singura solutie etc.

„Ceausescu era un diplomat in comparatie cu Basescu. Traian Basescu a tensionat politica externa, incingind relatiile cu aproape lumea. Basescu intretine o stare de conflictualitate generalizata in toate directiile: si cu Rusia, si cu Moldova, si cu Ungaria.” Acestea sunt doar citeva din constatarile cunoscutului analist si publicist roman Emil Hurezeanu. Aceste afirmatii i-au provocat presedintelui roman adevarate isterii de precupeata, permitindu-si sa-l atace pe respectabilul analist asemenea unui hamal din portul Constanta. Am facut aceste precizari intrucit Basescu este modelul si autoritatea pe care se bazeaza Opozitia de la Chisinau in tentativa de preluare prin frauda a Puterii. Prima incercare, se stie, a fost tentativa esuata de lovitura de stat din 7 aprilie. Incercarile Opozitiei de a provoca alegeri anticipate se inscriu perfect in planurile lui Basescu si ale serviciilor sale secrete. Planul este mult mai complex decit pare la prima vedere. Opozitia, visind sa ajunga la Putere prin orice mijloace, se multumeste cu jefuirea bugetului de stat, iar asta pe saracirea si spinarile incovoiate ale bietilor alegatori. Basescu si serviciile sale secrete, in deplin consens cu duetul Chirtoaca-Ghimpu si Vladimir Filat, politicianul celor doua fronturi, vor sa isterizeze Transnistria de teama unirii cu Romania, sa-i ofere suficiente argumente spre obtinerea unei independente absolute. Nu intimplator Transnistria vrea sa foloseasca steagul Rusiei ca simbol al republicii separatiste. Initiativa a fost aprobata deja de organismul legislativ transnistrean, iar propunerea a fost facuta de membrii fractiunii "Renovare", al carei lider, Evgheni Sevciuc, conduce si autoproclamatul parlament transnistrean. Potrivit propunerilor, drapelul rus se va numi "drapelul national al transnistriei". Sefa comitetului legislativ, Galina Antiufeeva, a declarat ca acest steag va fi copia identica a drapelului rus, urmind a fi arborat pe sediile institutiilor principale ale regiunii. Decizia Tiraspolului de a folosi drapelul Federatiei Ruse a socat Ministerul Afacerilor externe rus, reprezentantii acestuia spunind ca initiativa este "fara precedent si incorecta", transmite cotidianul on-line Kommersant. Un alt oficial de la Moscova, Gleb Kalasnikov, a fost uimit de initiativa sefilor de la Tiraspol spunind ca este "mai mult decat o decizie stranie, desi este o actiune pro-ruseasca.” Pericolul unirii Moldovei cu Romania a stat la baza declansarii singerosului razboi de pe Nistru din anii 1991-1992, iar acum acelasi pericol, stimulat „stiintific” de Romania, este pe cale sa-i acorde Transnistriei deplina „independenta de stat.”

Este clar pentru oricine ca eventualele alegeri anticipate vor fi cistigate masiv de catre comunisti, iar acest lucru il cunosc si actorii politici implicati in aceasta competitie, unii riscind chiar sa nu mai (re)intre in Parlament. Pierderea inca o data a alegerilor nu va fi nimic altceva decit un pretext pentru declansarea acelui „mare prapad national” pe care l-a anuntat miniaturalul dictator Chirtoaca. Transnistrizarea R. Moldova, in dorintele lor, prin provocarea unui razboi civil, trebuie sa se implineasca indiferent de numarul de pierderi de vieti omenesti. Numai astfel Romania crede ca poate demonstra lumii intregi ca aceasta tara nu mai poate fi guvernabila, indiferent de stabilitatea care i-a fost consolidata in acesti ultimi opt ani. Vladimir Socor, analist la fundatia Jamestown, SUA, desi recunoaste ca Opozitia nesocoteste cu buna stiinta faptul ca verdictele observatorilor europeni si verdictul Curtii Constitutionale au fost corecte cind au constatat legalitatea si corectitudinea alegerilor, ajunge la concluzia gresita ca actuala Putere ar putea sa se trezeasca in dezavantaj strategic si tactic. Nimic mai fals, pentru ca realitatea de la fata locului este cu totul alta. Argumentele strategice ale Opozitiei se bazeaza pe violenta si intimidare. Aceste partide nu au practic o echipa autentica de specialisti prin care sa fie capabile sa guverneze, asta si daca s-ar unii toate intr-un singur partid. PL si PLDM sunt partide-improvizatii, primul momindu-si alegatorii prin iluzoria tinerete a lui Chirtoaca, dar total lipsita de abilitati politice si administrative, iar PLDM-ul lui Filat este o afacere ca oricare alta, numai politica nu. Controversatul miliardar Anatol Stati, sa nu uitam, a fost extrem de generos in campania electorala cu aceste doua partide, trimitindu-si si oameni de incredere pe listele lor. PL-ului i l-a trimis pe „interesantul patriot” Anatol Salaru, iar PLDM-ului i l-a trimis pe Iurie Leanca, ambii ajunsi deputati. Deocamdata! O „casatorie” politico-financiara interesanta intre ASCOM, PL si PLDM, nu credeti? Cit priveste AMN – sansele de a (re)intra in Parlament sunt nule in cazul alegerilor anticipate, prabusirea in preferintele electorale ale acestui partid scutindu-ne de orice alte speculatii. Daca miine aceste trei partide din Opozitie nu vor vota presedintele R. Moldova, atunci, fara drept de apel, fiti siguri ca aceasta actiune a lor echivaleaza cu o autentica Declaratie de Razboi impotriva propriului popor.


www.moldova-suverana.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania