Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

02.06.2009:  Vladimir Ţurcan: Opoziţia face declaraţii în presă despre anumite precondiţii, dar refuză să participe la un dialog politic real
În pofida apelurilor repetate ale Partidului Comuniştilor de a demara un dialog politic în format lărgit cu membrii fracţiunilor de opoziţie, pînă în prezent, în mod oficial, nu a avut loc nici o discuţie. Despre acest fapt a declarat, într-o emisiune televizată, Vladimir Ţurcan, prim-vicepreşedintele Parlamentului.

Ţurcan a menţionat că l-a contactat personal pe liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, cu îndemnul de a fi organizată o întîlnire cu întreaga componenţă a fracţiunii PL. Drept răspuns, Ghimpu a afirmat, în aceeaşi emisiune, că Partidul Liberal nu va participa la alegerea şefului statului, deoarece decizia respectivă a fost aprobată cu mult timp înainte şi nu mai poate fi schimbată.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului a mai amintit că şi Partidul Liberal Democrat a anunţat că refuză orice dialog politic. Acest fapt contravine recomandărilor Rezoluţiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a specificat Ţurcan.

"Pînă în prezent, nu am avut posibilitatea să discutăm cu Alianţa "Moldova Noastră", întrucît preşedintele formaţiunii, Serafim Urechean, se află într-o deplasare. Sperăm că dumnealui se va întoarce marţi şi vom putea avea aceste discuţii cu toţi membrii fracţiunii AMN", a adăugat prim-vicespicherul.

Întrebat ce oferă PCRM în vederea iniţierii unui dialog politic cu partidele de opoziţie, Vladimir Ţurcan a accentuat că a propus în repetate rînduri "să fie luată drept bază Rezoluţia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, unde sînt reflectate toate precondiţiile înaintate de partidele de opoziţie. Noi putem discuta mecanismul, modalitatea şi termenele realizării acestor condiţii. Cu regret, însă, apar doar declaraţii în presă referitoare la anumite precondiţii, dar la un dialog real dumnealor n-au mers", a precizat Vladimir Ţurcan.

Alegerile repetate pentru funcţia de şef al statului vor avea loc miercuri, 3 iunie. În cursă au fost înregistrate candidatura premierului în exerciţiu, Zinaida Greceanîi, şi cea a diplomatului Andrei Neguţă, Ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă.

www.moldpres.md

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania