Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

02.06.2009:  Conducerea AMN confirmă lipsa de decizie liberă a deputaţilor din opoziţie
Vicepreşedintele Alianţei "Moldova Noastră", Veaceslav Untilă, confirmă incapacitatea decizională a fiecărui deputat din opoziţie în parte, în cadrul activităţii Parlamentare. Potrivit lui Untilă, deputaţii din fracţiunea AMN nu sunt liberi să decidă, contrar afirmaţiilor făcute recent de liderul partidului, Serafim Urechean.

Veaceslav Untilă a declarat, luni seara, la postul privat de televiziune PRO TV că declaraţiile lui Urechean, potrivit cărora fiecare deputat din fracţiunea sa este liber să procedeze "cum îi dictează sovestea", au fost "un truc". "În AMN organele colective decid. Avem decizia Consiliului Naţional şi al Biroului Permanent Central că nu vom vota un Preşedinte comunist şi toţi cei care sunt membri ai fracţiunii parlamentare sunt obligaţi să facă exact cum a fost decizia organelor colective", a menţionat Untilă.

La prima încercare de a alegere Preşedintele, care a avut loc la 28 mai curent, liderii celor trei fracţiuni parlamentare liberale au părăsit sala de şedinţe a Parlamentului, astfel prevenind participarea deputaţilor de opoziţie la procedura de vot. Totodată, mai mulţi deputaţi din partidele de opoziţie au declarat pentru agenţia OMEGA, solicitând anonimatul, că nu au putut participa la procedura de alegere a Preşedintelui din cauza "ameninţărilor cu răfuială" pe care le-au primit.

www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania