Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

02.06.2009:  A inceput sesiunea examenelor de bacalaureat
Absolventii liceelor alolingve sustin, astazi, primul examen de bacalureat. Acestia sustin testul la limba de stat.

La 5 iunie, elevii din liceele nationale vor scrie testul la limba de instruire, iar cei din institutiile alolingve - limba rusa.

Conform orarului examenelor de BAC, la 9 iunie, toti candidatii vor sustine examenul la limba straina studiata, iar la 12 iunie - examenul de profil: matematica, geografie, arte sau sport. Examenul la solicitare va fi sustinut la 15 iunie. Ultimul test va fi pe 18 iunie, pentru cei care au studiat gagauza, bulgara si ucraineana.

Astfel, in anul curent, presedintii centrelor de BAC vor putea accesa testul prin intermediul unui program electronic. Accesul la lucrari se va efectua printr-un cod care va fi anuntat in dimineata sustinerii examenului. Programul electronic a fost elaborat de Ministerul Educatiei si Tineretului impreuna cu o companie specializata.

Potrivit sistemului proaspat elaborat, dupa preluarea testului, acesta va fi imprimat pe hirtie in prezenta elevilor, a supraveghetorilor, observatorului extern. Ulterior, pentru fiecare test, pe latura indicata prin radio, va fi aplicat un cod de bare pentru fiecare elev.

Rezultatele examenlor de BAC vor fi facute publice dupa ultimul examen. Contestatiile vor putea fi depuse in decurs de 48 de ore din momentul afisarii rezultatelor.

In Moldova, circa 32 de mii de absolventi, inclusiv din colegii si universitati - anul compensator, dar si elevi din stinga Nistrului, vor sustine in acest an BAC-ul. In acest scop, in republica au fost deschise 394 de centre

www.moldpres.md


0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania