Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

03.06.2009:  Astăzi se vor desfăşura alegerile repetate pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova
Astazi in Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XVII-a se vor desfasura alegerile repetate pentru functia de Presedinte al tarii. La aceasta functie candideaza premierul in exercitiu, Zinaida Greceanii, si diplomatul Andrei Neguta, Ambasador al Moldovei in Federatia Rusa.

Sedinta Legislativului va incepe la ora 10.00, cu anuntarea procedurilor legale de desfasurare a alegerilor de catre presedintele Parlamentului, Vladimir Voronin. Ulterior, la tribuna centrala a Legislativului va fi invitat presedintele Comisiei speciale pentru alegerea sefului statului, care va prezenta modelul buletinului de vot.

Pina a trece la votarea propriu-zisa, celor doi candidati le va fi oferita posibilitatea de a se adresa Parlamentului cu un discurs privind prioritatile fixate de ei in eventualitatea detinerii functiei de sef al statului.

Scrutinul repetat pentru alegerea Presedintelui tarii a devenit necesar dupa ce, la alegerile din 20 mai, opozitia parlamentara a parasit sala de sedinte, fara a participa la votare. Ulterior, la 28 mai, fractiunea Partidului Comunistilor a solicitat o pauza in procedura repetata de alegere a sefului statului pina la 3 iunie.

Potrivit legislatiei nationale, Presedintele Republicii Moldova este ales de Parlament prin vot secret. In cazul in care nici unul dintre cei doi candidati nu va acumula numarul necesar de 61 de voturi, Presedintele in exercitiu al tarii, Vladimir Voronin, va dizolva Parlamentul si va anunta alegeri anticipate.


www.moldpres.md


0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania