Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

03.06.2009:  Maria Postoico: Fracţiunile de opoziţie şi-au demonstrat echivoc natura antistatală şi antipopulară
Maria Postoico, liderul fracţiunii parlamentare a PCRM a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei Parlamentului, că fracţiunile parlamentare de opoziţie "şi-au demonstrat echivoc natura antistatală şi antipopulară" prin refuzul de a participa la procedura de votare a Preşedintelui Moldovei.

"Fracţiunea parlamentară a PCRM declară cu toată responsabilitatea - am făcut tot posibilul pentru a evita o astfel de întorsătură a situaţiei. Noi am propus opoziţiei o reprezentare proporţională conform rezultatelor alegerilor parlamentare. Am propus o colaborare constructivă a forţelor politice parlamentare, dar gestul nostru a fost respins. Toţi liderii de opoziţie au refuzat demonstrativ, nu au reacţionat nici la apelurile PCRM de a organiza consultări de lucru pentru alegerea Preşedintele. Au preferat sa facă declaraţii categorice şi cinice", a declarat Postoico, analizând gestul opoziţiei de neparticipare la alegerea şefului statului.

În context, liderul fracţiunii PCRM a accentuat că decizia opoziţiei este o continuare a acţiunilor lor post-electorale. "Scenariul lor periculos nu este nici pe departe unul întâmplător. Ei doar şi-au continuat cursul cinic început la 7 aprilie prin încercările lor disperate de a lipsi populaţia Republicii Moldova de viitor", a subliniat Postoico, calificând comportamentul opoziţiei liberale drept "una antistatală şi antipopulară, care îi va aduce la înfrângere zdrobitoare în alegerile anticipate".

Republica Moldova va trece prin noi alegeri parlamentare, după ce noul Preşedinte al ţării nu a fost, miercuri, ales nici în cea de-a doua încercare, din cauza că fracţiunile de opoziţie au refuzat să participe la procedura de vot.

OMEGA
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania