Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

03.06.2009:  CEC este pregătită pentru alegeri anticipate
Comisia Electorală Centrală anunţă că este pregătită sub aspect profesionist de alegeri anticipate şi că această procedură nu este una ieşită din comun.

"În cazul de faţă este necesar a fi cunoscut faptul că o eventuală campanie electorală va avea drept durată doar 45 de zile şi nu 60 ca şi cele precedente. Aceste 45 de zile curg din momentul în care este adoptat decretul respectiv, de la momentul intrării lui în vigoare. Urmează să vedem când va fi adoptat şi când va intra în vigoare acest act normativ", a declarat Renata Lapti, vicepreşedintele CEC.

Totodată, Lapti a accentuat că urmează să fie stabilite şi sursele financiare care ar acoperi cheltuielile neplanificate. "Urmează să vedem de unde şi de către cine va fi alocat suportul financiar în vederea organizării şi desfăşurării alegerilor. Pentru că această propunere nu a fost la momentul în care a fost stabilit bugetul de stat pentru anul 2009, a fost prevăzut buget pentru un scrutin. Acum conform procedurii, dacă cheltuieli suplimentare nu au fost prevăzute la momentul respectiv, CEC trebuie să prezinte această solicitare Guvernului şi Guvernul să prezinte deja proiectul de lege către Parlamentul RM şi banii să fie alocaţi din bugetul de stat", a mai specificat Lapti.

Alegerile anticipate ar putea avea loc la mijlocul lunii august curent, în dependenţă de data semnării decretului prezidenţial. Anticipatele au fost provocate de dubla boicotare a alegerilor preşedintelui Moldovei de către fracţiunile parlamentare de opoziţie: PL, PLDM şi AMN, la date de 20 mai şi 3 iunie curent.

OMEGA

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania