Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

03.06.2009:  PCRM va obţine 80 de mandate în alegerile anticipate, afirmă Vladimir Voronin
Partidul Comuniştilor va obţine în alegerile anticipate 80 de mandate de legislatori, a declarat astăzi liderul PCRM, Vladimir Voronin, după încheierea şedinţei Parlamentului.

"Victoriile PCRM niciodată nu au fost asigurate prin fraudă, ci prin libera exprimare a alegătorilor. Un astfel de mecanism de fraudare a alegerilor, vehiculat de către opoziţie, nu a existat niciodată", a menţionat Vladimir Voronin.

Liderul PCRM a afirmat că neparticiparea opoziţiei la alegerea şefului statului a fost pusă la cale din start, făcînd parte dintr-un întreg plan de măsuri planificate de către forţe care au ajutat partidele de opoziţie să intre în Parlament.

Vladimir Voronin a reiterat că la 7 aprilie 2009 a avut loc o tentativă de lovitură de stat, fapt ce urmează să fie demonstrat de către organele competente ale Republicii Moldova. "Noi am solicitat organismelor europene să-şi delegheze reprezentanţii pentru investigarea evenimentelor de după alegerile parlamentare", a specificat Voronin.

Liderul PCRM a respins insinuările jurnaliştilor precum că ex-spicherul Marian Lupu ar intenţiona să părăsească Partidul Comuniştilor. "Marian Lupu lucrează în partid şi face parte din echipa noastră", a adăugat Voronin.

Preşedintele în exerciţiu al ţării a declarat că imediat după şedinţa din 10 iunie a Parlamentului, cînd urmează să fie desemnat noul Guvern, va fi semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului de legislatura a XVII-a şi va fi stabilită data alegerilor anticipate.

www.moldpres.md

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania