Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

03.06.2009:  Mark Tkaciuk: Opoziţia nu a acceptat propunerile noastre deoarece nu este independentă în decizii şi incapabilă să adopte decizii în favoarea majorităţii
Mark Tkaciuk, deputat din partea Partidului Comuniştilor din Moldova, a declarat, miercuri, pentru presă, că partidele de opoziţie nu au acceptat propunerile de conciliere înaintate în repetate rânduri de partidului de guvernământ doar din cauza că "nu sunt independente în decizii, sunt lipsite de voinţă politică şi incapabile să adopte decizii în favoarea majorităţii".

"Este evident că alegerile anticipate sunt un impas pentru ţară. Noi de nenumărate ori am încercat să prevenim această situaţie, de nenumărate ori am întins mâna oponenţilor noştri politici. Ea nu a fost acceptată doar din motiv că partidele de opoziţie nu sunt independente în decizii, sunt lipsite de voinţă politică şi incapabile să adopte decizii în favoarea majorităţii", a declarat Tkaciuk.

În context, Tkaciuk a accentuat că deşi partidul de guvernământ a încercat "de nenumărate ori" să evite anticipatele, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova "este pregătit pentru alegeri".

Alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc în a doua jumătate a lunii august, după ce partidele de opoziţie nu au participat la alegerea Preşedintelui Republicii Moldova. Preşedintele în exerciţiu, Vladimir Voronin, va emite la 10 iunie un decret prin care va dizolva actualul Legislativ şi va numi data scrutinului anticipat.

OMEGA

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania