Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

04.06.2009:  Opoziţia a pierdut din start alegerile anticipate, afirmă înalţi funcţionari din PCRM
Opoziţia a pierdut din start alegerile anticipate, afirmă un membru al Biroului Politic al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), după încercarea nereuşită de azi a Parlamentului de a alege şeful statului în mod repetat.

A existat mereu un proces de negocieri cu liderii partidelor de opoziţie Vlad Filat şi Serafim Urechean, dar acesta nu a fost afişat la rugămintea acestor lideri, afirmă aceeaşi sursă. În ultimele zile din preajma alegerilor repetate Filat şi Urechean au înaintat condiţii clare de participare la alegeri, iar Alianţa "Moldova Noastră" şi-a dat acordul asupra unei alianţe de guvernare cu PCRM cu distribuirea portofoliilor în Guvern şi Parlament în proporţie de unu la şase. AMN urma să beneficieze la fel de un post de vicepreşedinte al Parlamentului.

Conform înaltului funcţionar PCRM, înţelegerile cu Filat şi Urechean au căzut sub presiunea şi de frica unor forţe din afara partidelor de opoziţie, care dirijează autoritar acţiunile liderilor PLDM, AMN şi PL. Conform surselor citate, acestea sînt aceleaşi forţe care au elaborat scenariul evenimentelor din 7 aprilie şi au plătit organizatorii. Prin urmare, a conchis înaltul funcţionar din PCRM, aceste forţe distructive nu au alt interes decît instabilitatea politică în Moldova, care ar putea fi amplificată prin suprapunere peste criza economică.

Neparticiparea la alegerile de azi a opoziţiei a scos în vileag faptul că aceasta se conduce de interese străine Moldovei şi cetăţenilor ţării noastre, de aceea şansele partidelor liberale de a nimeri în viitorul Parlament, în urma alegerilor anticipate, au scăzut dramatic, a concluzionat membrul Biroului Politic al PCRM.

Tot astăzi Preşedintele în exerciţiu al ţării, Vladimir Voronin, a estimat că PCRM ar putea obţine în viitorul Parlament 80 de mandate.

www.moldpres.md


0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania