Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

04.06.2009:  La Chişinău are loc Reuniunea Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est
La 4 iunie 2009, la Chişinău, îşi desfăşoară lucrările Reuniunea Miniştrilor Afacerilor Externe ai SEECP, organizată în contextul Summit-ului Şefilor de Stat şi Guvern de la Chişinău, sub auspiciile Preşedinţiei Republicii Moldova la acest aranjament regional.

La reuniune urmează să participe oficiali de nivel înalt ai Ministerelor Afacerilor Externe ale statelor participante la SEECP, reprezentanţi ai actualei Preşedinţii cehe la Consiliul UE şi ai viitoarei Preşedinţii suedeze, ai Comisiei Europene, precum şi Secretarul General al Consiliului Regional de Cooperare (CRC).

În cadrul evenimentului, urmează a fi abordate subiecte privind progresele în regiunea Europei de Sud-Est în procesul de integrare europeană. De asemenea, participanţii vor discuta modalităţile de consolidare a rolului SEECP în calitate de for politic important în regiune şi de consolidare a cooperării cu CRC.

La reuniune urmează să fie aprobate un şir de documente relevante procesului de cooperare regională în Europa de Sud-Est.

Tot astăzi, în contextul Reuniunii Ministeriale SEECP, la ora 18:00, în Sala Begonia, (Leogrand Convention Centre) va avea loc o conferinţă de presă în formatul "Troika SEECP" (Republica Bulgaria, Republica Moldova, Republica Turcia).

www.moldpres.md


0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania