Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

04.06.2009:  Deputat în Parlament: Dizolvarea organului legislativ va limita pentru o perioadă posibilităţile Guvernului
Perioada unei stagnări legislative totale, după dizolvarea Parlamentului de legislatura a XVII-a şi campania electorală pentru alegerile anticipate, va limita mult activitatea Guvernului, consideră deputatul în Parlament, Oleg Reidman. "Guvernarea actuală, chiar dacă este una în exerciţiu, a ţinut cu dinţii situaţia din ţară în speranţa că în sfârşit va fi ales Parlamentul, unde vor fi înaintate acele pachete de acte legislative, care este necesar să fie adoptate cât mai urgent pentru a aplana criza, care a ajuns la hotarele noastre", a declarat Reidman într-un interviu pentru OMEGA.

"O perioadă de timp nu va exista un organ legislativ activ şi nu va fi posibilă adoptarea acestor acte. Trebuie să fie reorientat într-o măsură oarecare bugetul, trebuie să fie aprobate decizii de cheltuială a banilor publici şi poate reorientarea priorităţilor", a menţionat deputatul, relatând măsurile necesare care urmează să fie puse în aplicare de Cabinetul de miniştri în perioada de criză economică, adăugând că "toate aceste lucruri nu pot fi aplicate de nici un Guvern fără decizia legislativă şi în afara legii".

Reidman a mai spus că aceste consecinţe negative au legătură directă cu planul realizat de fracţiunile de opoziţie pentru provocarea alegerilor anticipate. "Aceşti deputaţi pun speranţe pe înrăutăţirea situaţiei din ţară. Nu cred că alegătorii noştri sunt atât de naivi, încât să nu înţeleagă cine va purta responsabilitate pentru consecinţele proaste, care într-un fel sau altul vor fi înregistrate", a accentuat deputatul.

Republica Moldova va trece din nou prin alegeri parlamentare, provocate de partidele liberale: PL. PLDM şi AMN, prin boicotarea alegerilor Preşedintelui Moldovei. Astfel, Parlamentul actual urmează să fie dizolvat prin decret prezidenţial, iar Preşedintele în exerciţiu urmează să anunţe data alegerilor anticipate, care ar putea avea loc în a doua jumătate a lunii august. În şedinţa Legislativului din 10 iunie, Parlamentul actual urmează să formeze Guvernul provizoriu, care va activa până în alegerile anticipate.

www.omg.md


0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania