Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

04.06.2009:  Iurie Roşca: Mai multe partide politice sunt sub influenţa structurilor mafiote criminale
Actualele fracţiuni parlamentare de opoziţie sunt supuse, probabil, unei puternice influenţe din exterior, care nu este cea mai favorabilă, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PPCD, Iurie Roşca.

Roşca şi-a argumentat afirmaţiile prin prisma vizitei efectuate, recent, de liderul AMN, Serafim Urechean, la Moscova, considerând că întrevederile pe care le-a avut Urechean în capitala rusă au influenţat decizia de a participa la alegerile Preşedintelui ţării din 3 iunie curent.

"Haideţi să-l întrebăm cu toţii pe Urechean ce a căutat la Moscova în acest moment politic foarte interesant pentru ţara noastră, ce a făcut în hotelul "Marriott" la ora unu de noapte într-o discuţie prietenoasă cu un oarecare Karamalac, alias Bulgaru. Au mai fost câteva persoane interesante pe acolo", a declarat presei preşedintele PPCD, adăugând că nu l-a mirat vizita lui Urechean anume la Moscova. "Cred că nu a fost primit la Kremlin sau pe Lubeanka, dar este cert că a avut discuţii interesante cu unii domni, care într-un fel au influenţat comportamentul lui şi al fracţiunii sale", a accentuat Roşca.

Liderul creştin-democrat a atras atenţia asupra faptului că până la alegerile Preşedintelui ţării, liderul AMN a declarat de nenumărate ori despre libertatea de decizie a membrilor fracţiunii sale în luarea de decizie privind participarea la vot. "Adică, omul a fost gata să ofere câteva voturi unde trebuie", a subliniat Roşca.

În context, ex-vicepreşedintele Parlamentului a menţionat necesitatea "de a analiza activitatea partidelor politice din Republica Moldova şi cât de serios activează acestea în numele şi spre binele poporului". "Este absolut evident că există destule structuri mafiote regionale, care influenţează viaţa politică din Moldova. Cine nu vede acest lucru - ori este naiv, ori este cumpărat de aceste grupări", a conchis Iurie Roşca.

OMEGA

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania