Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

04.06.2009:  PPCD va participa în alegeri pentru a convinge electoratul că în Parlament este nevoie de persoane "care pot să deosebească Curtea Constituţională de Curtea de Conturi"
Partidul Popular Creştin Democrat a anunţat că va participa în alegerile parlamentare anticipate, fără a modifica platforma prezentată în scrutinul din 5 aprilie. Declaraţia a fost făcută, joi, de către liderul formaţiunii, Iurie Roşca.

"PPCD anunţă intenţia sa de a participa la următoarele alegeri parlamentare şi de a lansa un mesaj viguros către opinia publică şi către concetăţenii Republicii Moldova de participare masivă la alegerile care vor urma. De concentrare asupra unor mesaje pozitive constructive şi pragmatice, platforma rămânând neschimbată: interesul naţional al Republicii Moldova, posibilitatea de redresare economică cât mai rapidă a ţării noastre, fortificarea dialogului cu Uniunea Europeană, îmbunătăţirea relaţiilor cu vecinii, în primul rând cu România şi cu Ucraina, continuarea eforturilor pentru depăşirea diferendului transnistrean", a menţionat Roşca.

În context, Iurie Roşca a accentuat că PPCD va merge în alegerile anticipate independent, fără a negocia fuzionări cu alte formaţiuni. "Nu ne gândim să fuzionam cu alţii nu este momentul şi nu este cazul. PPCD va merge de sine stătător. Vom promova în mod hotărât platforma noastră şi vom încerca să comunicăm cu alegatorii încercând să le atragem atenţia asupra faptului că în Parlamentul Republicii Moldova mai este nevoie nu doar de oratori, ci şi de oameni care deosebesc Curtea Constituţională de Curtea de Conturi si înţeleg prin ce se deosebeşte Constituţia Republicii Moldova de oricare alte ţări, sau care pot să demonstreze o minimă capacitate managerială sau administrativă", a conchis Roşca.

Până în prezent, în afară de partidele parlamentare şi-au anunţat participarea în noile alegeri Partidul Democrat, Partidul Social - Democrat şi Uniunea Centristă din Moldova. Cele trei formaţiuni au declarat că negociază posibilitatea de a merge în noua electorală pe o listă comună. Alegerile anticipate ar putea avea loc la finele verii curente, după ce opoziţia actuală a boicotat alegerea Preşedintelui Moldovei.

OMEGA


0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania