Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

04.06.2009:  Vladimir Voronin mizează pe tineri
Cadre bine instruite cu cunoştinţe profunde în ceea ce priveşte funcţionarea economiei de piaţă, acesta este obiectivul spre care trebuie să tindă instituţiile de învăţămînt împreună cu tineretul studios. Despre aceasta a declarat preşedintele Parlamentului şi şeful statului în exerciţiu, Vladimir Voronin, în cadrul unei întîlniri cu studenţii de la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM).

Potrivit lui Vladimir Voronin, un rol important în revigorarea economiei naţionale, pe parcursul ultimilor 8 ani de zile, l-au avut tinerii specialişti, fapt ce va fi stimulat şi în continuare. Şeful statului i-a familiarizat pe studenţi cu specificul activităţii unui Preşedinte de ţară şi abilităţile de a fi un bun mediator în societate.

În acest răstimp Moldova a înregistrat o perioadă fructuoasă de dezvoltare, fiind cunoscută pe plan internaţional, adoptat şi accelerat procesul de integrare europeană, a declarat Voronin. Progresul înregistrat este măcinat de criza economică mondială şi instabilitatea politică din ţară, însă şeful statului şi-a exprimat încrederea că acestea vor fi depăşite cu sprijinul societăţii.

Vladimir Voronin a răspuns la întrebările studenţilor, iar rectorul instituţiei, Andrei Galben, a exprimat gratitudine Preşedintelui pentru aportul acestuia la dezvoltarea ţării, consolidarea societăţii şi plasarea Republicii Moldova pe făgaşul integrării europene. Rectorul ULIM a remarcat în special meritul Preşedintelui Voronin la racordarea învăţămîntului moldovenesc la Procesul de la Bologna.

www.moldpres.md


0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania