Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

05.06.2009:  Conducerea PDM nu poate decide cursul formaţiunii în alegerile anticipate
Conducerea Partidului Democrat din Moldova nu poate ajunge la un numitor comun cu privire la participarea formaţiunii în alegerile parlamentare anticipate. Liderul partidului, Dumitru Diacov, a dat asigurări că PDM va participa în anticipate într-o nouă formulă, care reprezintă o coalizare cu alte partide de orientare social-democrată. În acelaşi timp, vicepreşedintele formaţiunii, Oleg Serebrian, insistă asupra neparticipării PDM la noul scrutin şi susţinerea unui partid de opoziţie în alegerile care vor avea loc în vara curentă.

„Numărul participanţilor la aceste alegeri parlamentare trebuie să fie foarte redus, pentru a nu risipi voturi. Eu nu aşi încuraja partidele extra-parlamentare să meargă la aceste alegeri de sine stătător sau chiar să încerce să se regrupeze./.../ De aceea, soluţia pe care vreau să o propun propriului partid fie că se abţine de la aceste alegeri şi susţine unul din cele trei (partide de opoziţie - n.r.), fie că discută cu unul din cele trei partide incorpora ca să aibă un anumit loc pe liste", a declarat, joi, Oleg Serebrian, într-o emisiune televizată pentru portalul "Jurnal tv".

Serebrian a dat asigurări că cea mai mare parte a membrilor PDM sunt de acord cu poziţia sa, din aceste motive "voi încerca la Consiliul Naţional al partidului să insist asupra acestei formule".

În acelaşi timp, liderii celor trei partide liberale de opoziţie au declarat, recent, într-o altă emisiune televizată la postul privat de televiziune "PRO TV" că nu vor accepta pe listele electorale ale formaţiunilor persoane din alte partide, pe motiv că nu pot garanta respectarea cursului promis în campania electorală de către aceste persoane.

Alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc la mijlocul lunii august curent, după ce fracţiunile de opoziţie au boicotat, la 3 iunie curent, alegerea Preşedintelui ţării, pentru că au dorit provocarea alegerilor anticipate.

www.omg.md

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania