Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

05.06.2009:  Partidele liberale de opoziţie sunt acuzate de acţiuni "antidemocratice" şi "umilitoare"
Cele trei partide liberale de opoziţie, care au chemat formaţiunile extra-parlamentare să nu participe la alegerile anticipate, pentru că "nu au şanse de a trece pragul electoral", sunt acuzate de acţiuni "antidemocratice" şi "umilitoare".

"Liderii partidelor care declară că prezenţa celorlalte partide ce nu au trecut pragul electoral, nu este necesară, fac o chemare antidemocratică, umilitoare nu numai faţă de însăşi liderii acestor partide, dar şi faţă de membrii lor. Fiecare partid, membrii lui hotărăsc cum să procedeze în diverse situaţii. Şi nu sunt acceptate indicaţiile venite de la liderii altor partide", se arată într-o adresare a Consiliului politic al Partidului Dezvoltării Spirituale „Moldova Unită".

Totodată, formaţiunea menţionată pledează pentru formarea listelor comune în alegerile anticipate, în dependenţă de platforma promovată. În context, partidul a chemat formaţiunile autonumite "de centru" să se reunească pe listele Partidului Social Democrat, declarând că intenţionează să participe în anticipate pe lista acestui partid.

Până în prezent, în afară de partidele parlamentare şi-au anunţat participarea în noile alegeri Partidul Democrat, Partidul Social - Democrat, Uniunea Centristă din Moldova şi Partidul Popular Creştin Democrat. Alegerile anticipate ar putea avea loc la finele verii curente, după ce opoziţia actuală a boicotat alegerea Preşedintelui Moldovei.

www.omg.md


0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania