Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

10.03.2017:  PLENARA A II A CC AL PCRM: Vladimir Voronin: «Aceasta este țara mea, acesta este poporul nostru, pămîntul nostru și mă doare tot ce se întîmplă»
«Dacă nu vom lupta nu vom obține nimic. Ei, oponenții politici, ne urmăresc foarte atent și se tem foarte mult de o posibilă activizare a comuniștilor. Somnul de iarnă s-a terminat, a venit timpul să întețim activitatea. În timpul apropiat, vom organiza un șir de acțiuni serioase», a declarat președintele PCRM, Vladimir Voronin în cadrul Plenarei II a CC al PCRM. Ziarul «Comunistul» prezintă extrase din discursul liderului PCRM ținut în cadrul Plenarei II a CC PCRM.

Realități

«Grație lui Oleg Reidman pentru analiza profundă și consistentă a situației din țară și pentru caracteristica comparativă a perioadelor precedente — intermediare și actuale. Pentru noi toți, raportul trebuie să aibă o importanță deosebită în activitatea politică de masă propagandistică și de agitație.

Dacă noi nu vom explica poporului ce se întîmplă, poporul va sta și se va uita la toată această nenorocire, care se numește televizor. Iată că deja de opt ani de zile, țara este condusă de o bandă, de o grupare criminală organizată. Această bandă le convine tuturor celor care nicidecum nu s-au putut împăca cu gîndul că comuniștii au fost la guvernare timp de opt ani de zile. Pentru prima dată în spațiul post-sovietic, și nu doar, și în rîndul tuturor statelor lagărului sovietic, la guvernare au venit comuniștii.

Și nu doar că au venit la guvernare, dar au și demonstrat că pot și sînt capabili să conducă, știu să obțină rezultate bune. Cu atît mai mult că nouă ni s-a organizat nu doar o blocadă informațională, dar și o blocadă economică și politică. În cadrul alegerilor parlamentare, comuniștii au obținut majoritatea. Ceea ce înseamnă că politica noastră este corectă, înseamnă că politica noastră a ajuns la popor.

În ce constă slăbiciunea noastră? Slăbiciunea noastră constă în faptul că noi știm foarte bine să ne agităm reciproc. În ce constă puterea noastră? În faptul că noi trebuie să transferăm această agitație reciprocă spre masele populare și fiecare persoană aparte.

În Moldova funcționează cel mai corupt sistem electoral. Ea se bazează pe coruperea alegătorilor, pe falsificarea listelor de alegători, folosește imigranții, ea se bazează pe multe alte fapte pe care le-a implementat această bandă de la guvernare, au acaparat puterea, au furat miliardul, ne fură în fiecare zi și ne jupoaie și de piele — pe toți ca unu».

Susținerea noastră mediatică — noi înșine

«Da, noi nu avem televiziune, acest lucru s-a făcut intenționat. La APCE eu am declarat că fenomenul corupției începe aici, în această structură europeană — Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), unde de cinci ani se prăfuiește dosarul NIT. Pentru ei, termenul «comunist» înseamnă sare și lămîie. De cîte ori au vorbit ambasadorii americani că noi trebuie să ne schimbăm denumirea partidului».

Guvernarea — călăul națiunii

«Dacă e să analizăm la modul serios acțiunile și politica guvernării și să facem o analiză politică — nu este oare asta un program pentru distrugerea statalității moldovenești? Or noi începem să facem agitație și propagandă în numele adevărului peste tot și oriunde și în fiecare zi, or țara va dispărea».

Iar socialiștii sînt goi pușcă!

«Oponenții noștri de bază sînt socialiștii. Ei ne-au luat alegătorii, steagul, documentele de program. Recentul vot de neîncredere din Parlament (ministrul Sănătății — nota red.) — a însemnat prostituție parlamentară. Ei au știut doar că nu au majoritate, ei au știut că nu vor avea susținerea majorității democratice. Însă, de dragul gălăgiei și PR-ului ei sînt gata la toate. Ministrul Sănătății a venit cu o informație politică, a vorbit despre cît de rău a fost pe timpul comuniștilor, dar nu a spus niciun cuvînt despre situația reală din țară.

Tot ce face, astăzi, Dodon, consolidează această guvernare. Este evidentă sincronizarea întregului proces: și atunci cînd Dodon a votat pentru Timofti, cînd democrații s-au agitat atît de mult și încearcă să modifice sistemul electoral. Deoarece, pentru ei nu vor mai vota nici porcii nu că oamenii. De aceea, ei vor să înainteze cîte o persoană în circumscripții, să-i dea bani — și fă ce vrei, cîștigă alegerile și fii deputat. Uitați-vă la promisiunile socialiștilor privind Acordul de Asociere cu UE, privind relațiile cu Rusia. Eu, de 36 de ori m-am întîlnit personal cu Putin și știu cum se rezolvă asemenea chestiuni. Nu așa cum spune Dodon că se face».

* * *

«Nu vorbesc din răutate, ci pentru că aceasta este țara mea, acesta este poporul nostru, pămîntul nostru și mă doare tot ceea ce se întîmplă.

Dacă nu vom lupta, nu vom obține nimic. Ei, oponenții politici, ne urmăresc foarte atent și se tem foarte mult de o posibilă activizare a comuniștilor. Vreau să spun că somnul de iarnă s-a terminat, a venit timpul să întețim activitatea. În timpul apropiat, vom organiza un șir de acțiuni serioase. Și, cel mai important — în teritorii, să explicăm fiecărei persoane ceea ce depinde de popor. Prim-secretarii să activizeze activitatea în teritorii. Cel mai important depinde de comuniști și de apartinici, pentru că această viață cîinească o duc toți».


0 
| încă
înapoi »