Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

11.03.2017:  Cerințele momentului actual — stabilirea mecanismelor democrației adevărate — se fac auzite la fel de dur și în Europa, și în SUA, și, desigur, în Moldova
Omul contemporan are acces incontestabil la un imens volum de informații despre procesele care formează aspectul lumii moderne. În timp ce nouă, celor care locuim în Moldova, ni se aruncă iscusit tot felul de informații momeală pentru a ne fi transferat psihicul în tot felul de dispute seci în rețelele de socializare, fenomenele mondiale, așa sau altfel, cu deferită viteză de penetrare, dar neapărat ajung și pe meleagurile noastre.

Respectiv, în ajunul tristelor evenimente din 7 aprilie 2009, cu opt ani în urmă (opt ani pierduți pentru dezvoltarea țării!), noi am devenit obiectul aplicării metodelor și instrumentelor create de ideologii războiului informațional, orientat spre crearea unei imagini negative a Partidului Comuniștilor, aflat atunci la guvernare și a președintelui Vladimir Voronin.

Principalul obiect de atac al manipulatorilor a fost tineretul. Revolta tinerilor, care a urmat ulterior, fără rost și pucioasă, prin vandalismul și încercările de a conferi acelei hidoșii imaginea unei «revoluții», atunci, nu a fost înțeles pînă la capăt de noi. Astăzi, este clar — noi suntem parte a proceselor mondiale de aplicare globală a instrumentelor pentru menținerea la putere a «elitelor» liberal-democrate, or, răsturnarea de la putere a liderilor și guvernelor incomode acestor elite, care au propria viziune asupra dezvoltării țării lor.

Totodată, se declară valorile libertății cuvîntului și schimbului de opinii, libertatea exprimării politice libere a cetățenilor în cadrul sistemului partinic și electoral democratic. Toate acestea — și la noi, și în țările Uniunii Europene, în acel «leagăn al democrației», și în Occident — în sensul general al acestui termen, a degenerat într-o imitație a liberei alegeri.

În esență, alegerea nu există! Alegerea de către cetățeni a căii de dezvoltare a țării sub controlul actual strict, aproape totalitar al noilor ideologii a sistemului liberal-democrat de sub controlul oligarhiei locale și mondiale. Toți cei care nu se înscriu în locul și rolul menționat trebuie să fie demonizați cu orice preț și deturnați de pe calea susținerii generale a alegătorilor.

* * *
Într-o țară cu cele mai dezvoltate tradiții democratice republicane din lume — Franța — astăzi, vedem nu o cursă ci o bătălie preelectorală fără precedent! Candidații care nu se înscriu în cursul elitelor globalizatoare mondiale și europene, sînt supuși defăimării fără precedent.

Demonizarea candidaților incomozi în cursa prezidențială din Franța, care nu au șanse proaste — Francois Fillon si Marine Le Pen, — căutarea materialului compromițător pe numele acestor persoane, căutarea «scheletelor în dulap», căutarea eșecurilor în viața personală și discursurile publice rupte din context, au rezultate. Totodată, trebuie de menționat că în viața reală, nu doar un politician dar și un om de rînd admite eșecuri. Între timp, etica și nivelul moral al politicianului este determinat de rezultatul activității sale la guvernare — concluzia care determină nivelul de bunăstare a poporului și autorității statului pe arena internațională.

De altfel, vom prezenta un citat din presa online mondială care reflectă viziunile aceluiași Francois Fillon: «… Este părtaș al valorilor familial-religioase tradiționale și tatăl a cinci copii. Fillon a pledat pentru modificarea acordurilor UE cu scopul unei integrări mai mari a participanților. În mod special, la conferința din 21 martie 2013 din Moscova, a pledat în calitate de părtaș al confederației Franței și Germaniei și consolidării zonei euro. Tot atunci, a îndemnat la colaborarea politică și economică cu Rusia și la recunoașterea de partea ei a «statutului european» reieșind din apropierea sa istorică, culturală și geografică de Europa, în același timp, fără să o vadă în componența Uniunii Europene. În consecință, Francois Fillon a primit reputația de politician pro-moscovit. În 2013, el a declarat că în Franța sînt prea mulți imigranți și că țara nu poate primi toți doritorii. A pledat cu ideea votării anuale în Parlament care să determine limita numărului de imigranți și cota pentru anumite regiuni ale lumii».

Iată și răspunsul. Numai faptul că Francois Fillon este «părtaș al valorilor familial-religioase tradiționale și tatăl a cinci copii» este suficient pentru a-l determina în categoria «diabolicilor». Pentru că, așa cum stabilește planul individualismului liberal la nivel mondial, institutul familiei trebuie să fie «distrus». Or, el conține atomizarea definitivă a societății, iar factorul religios încurcă triumfului financiar-speculativ al capitalismului, așa cum în majoritatea religiilor mondiale, furtul și hoția sînt considerate «păcat» și se interzic prin toate canoanele. Franța este țara marii revoluții, a Comunei pariziene, exemplul democrației. Din păcate trebuie să recunoaștem că astăzi și Franța se bălăcește în noroiul informațional-propagandistic.

* * *
De altfel, în vîltoarea tam-tamului din jurul numelor, circumstanțelor și faptelor ideologice, se pare că așa numita democrație liberală a scăpat din vedere venirea noii ere.

Cerințele vremurilor actuale — în schimbarea «straielor vechi», în stabilirea mecanismelor democrației adevărate și înaintarea liderilor populari adevărați.

Această cerință sună la fel de sever în Europa, SUA și, desigur, la noi în Moldova…Lupta continuă!

Mihail Lupașco
http://comunist.md/index.php?newsid=2652
0 
| încă
înapoi »