Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

30.05.2017:  Schemă frauduloasă de evaziune fiscală cu produse farmaceutice
În cadrul unei cauze penale ofițerii anticorupție au identificat şi documentat o schemă frauduloasă de evaziune fiscală de proporţii.

Activitatea ilegală era desfăşurată de către unii agenţi economici specializaţi în importul şi comercializarea produselor farmaceutice în Republica Moldova, inclusiv asigurarea instituţiilor medicale din ţară cu medicamente în baza licitaţiilor publice centralizate.

Potrivit materialelor acumulate în cadrul urmăririi penale, importurile de produse farmaceutice se realizau prin intermediul companiilor intermediare înregistrate în zonele „off-shore” în vederea camuflării preţurilor reale la medicamente, stabilite de producător, declarînd organelor vamale şi de control ale Republicii Moldova preţuri majorate de cca. 3 ori, fapt ce se reflecta în costurile finale pentru consumatori.

Astfel, agenţii economici investigaţi în acest sens, au importat pe parcursul anilor 2013-2016 produse farmaceutice din India, China, la preţuri majorate prin intermediul companiilor off-shore, în valoare de peste 15 milioane de lei.

În consecință, pe 29 mai, procurorii şi ofiţerii SIS au descins simultan pe nouă adrese din mun. Chişinău, fiind ridicate acte contabile, ştampile, înscrisuri de ciornă, calculatoare, purtătoare de informaţii electronice şi bani.

Ofiţerii SIS şi procurorii continuă acţiunile în cadrul urmăririi penale.

Sursa: http://noi.md/md/news_id/225228
0 
| încă
înapoi »