Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

18.06.2017:  Iurie Leancă își dă demisia și pleacă din politică? Ce spun unele surse din PPEM
Liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, s-ar retrage din politică și din viața publică. Cel puțin asta spune membrul formațiunii PPDA, Vasile Năstase.

Potrivit lui Năstase, surse din PPEM spun că Leancă se retrage din politică după reacția Băncii Mondiale și FMI la declarațiile făcute de Iurie Leancă.

„Este adevărat ca Leancă se retrage din politică și din viața publică? Cel puțin așa spun surse din partid. După ce a fost deconspirat de Banca Mondială și FMI că a mințit impardonabil ascunzându-și deciziile criminale în spatele acestor două instituții de prestigiu, sursele spun că retragerea e o chestiune de ore, practic asumată. Într-un cerc restrâns, Leancă ar fi declarat că pleacă pentru a demonstra tuturor ca a fost un politician cu adevărat european și ca astea sunt practicele și uzanțele civilizate”, scrie Vasile Năstase pe pagina sa de Facebook.

Deocamdată, Iurie Leancă nu a venit cu o reacție la cele spuse de Năstase.

UNIMEDIA menționează că la data de 10 iunie curent, vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă, a făcut pe pagina sa de Facebook mai multe declarații, printre care o motivat decizia de a acorda garanție BNM-ului în noiembrie 2014, când ocupa funcția de premier.

„Am semnat garanția doar după consultarea/recomandarea instituțiilor financiare internaționale: Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional”, a scris Leancă.

După aceasta a venit câte o reacție din partea Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional, prin care dezmint spuse fostului prim-ministru.

Sursa: http://unimedia.info/stiri/iurie-leanca-isi-da-demisia-si-pleaca-din-politica-ce-spun-unele-surse-din-ppem-134906.html
0 
| încă
înapoi »