Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

03.07.2017:  Declarația Partidului Comuniștilor din Republica Moldova în legătură cu acțiunile subversive ale Ministerului Educației
Noi, comuniștii și alegătorii noștri, am fost profund indignați, aflînd că Ministerul Educației al Republicii Moldova în mod oficial i-a permis organizației unioniste „Unirea-ODIP” să desfășoare așa-numita „Caravană a Unirii”. Pe parcursul acestei acțiuni, unioniștii intenționează timp de șase săptămîni să promoveze „idealurile unirii” în 13 raioane ale Republicii Moldova.

Faptul că această acțiune antistatală și anticonstituțională a obținut susținerea Guvernului prin intermediul Ministerului Educației confirmă o dată în plus că organizațiile unioniste care se pronunță pentru lichidarea statului moldovenesc acționează în comun cu regimul guvernant și structurile lui.

Lipsa unei careva strategii clare de dezvoltare a Republicii Moldova în administrarea țării de către actuala ei conducere denotă nu doar incompetența revoltătoare a acestei conduceri, dar și, – și asta e și mai rău, – promovarea unei politici viclene de distrugere a Republicii Moldova ca stat suveran și independent.

Elementarul analfabetism economic, genocidul social împotriva societății, lichidarea libertăților democratice în rezultatul ultimilor opt ani de guvernare a așa-numitelor coaliții proeuropene, a condus la o scădere dramatică a încrederii cetățenilor țării față de institutele statului.

În opinia noastră, toate acestea se fac intenționat, pentru a-i convinge în mod concret pe locuitorii Moldovei de „lipsa de sens și lipsa de perspectivă” a dezvoltării și consolidării statalității moldave. Programul „instructiv” pe care, cu binecuvîntarea Ministerului Educației, îl va desfășura în întreaga țară organizația unionistă „Unirea-ODIP”, conform intenției lor, îi va propune populației Republicii Moldova altă cale spre „o viață mai bună” – în componența „României europene”.

Pe măsura apropierii anului 2018, cînd se vor împlini o sută de ani de la așa-numita „mare unire”, numărul unor astfel de idei absurde va crește din ce în ce mai mult, la fel va crește în țară și isteria unionistă.

Pentru anul 2018 sînt planificate alegerile parlamentare, pe care actualul regim, în pofida insistentelor recomandări ale structurilor europene, intenționează să le desfășoare după un sistem șiret, acesta fiind periculos pentru țară prin faptul că, prin aplicarea lui, actuala guvernare și lingăii ei vor să obțină majoritatea constituțională. De aceea noi nu excludem faptul că principalul scop al acelei insistențe pe care o demonstrează conducerea banditească la promovarea „reformei electorale” este de a obține cu orice preț o majoritate constituțională, pentru a putea astfel lichida independența statului moldav.

„Caravana Unirii”, care, cu permisiunea oficială a Ministerului Educației, intenționează să desfășoare în țară acțiuni unioniste antistatale, este una din etapele acestui plan diabolic.

În aceste condiții, noi, comuniștii, precum și părtașii noștri, cerem Guvernului să dezavueze informația cu privire la susținerea oficială a respectivului plan antistatal și să retragă sprijinul său oferit acestei provocații.

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova

3 iulie, 2017
0 
| încă
înapoi »