Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

27.07.2017:  CEC a anulat operațiunea "Referendum"
Comisia Electorală Centrală s-a convocat astăzi în ședință extraordinară pentru a abroga toate hotărîrile ce vizează organizarea referendumului republican consultativ din 24 septembrie.

Acțiunea a fost întreprins după ce Curtea Constituțională a declarat astăzi neconstituțional decretul semnat de Igor Dodon cu privire la desfășurarea plebiscitului. Astfel, au fost abrogate un șir de decizii ce vizează devizul de cheltuieli, programul calendaristic pentru organizarea referendumului, lista partidelor cu dreptul de a participa la referendum etc.

„În legătură cu această decizie a Înaltei Curți, CEC consideră necesar a înceta realizarea tuturor acțiunilor planificate în vederea pregătirii desfășurării referendumului și a abroga hotărîrile adoptate în acest sens”, a explicat președinta instituției, Alina Russu.

CCM a stabilit astăzi că întrebările formulate în decretul semnat de Igor Dodon depășesc competențele constituționale ale președintelui și, prin urmare, nu pot fi supuse unui referendum consultativ.

Sursa: http://noi.md/md/news_id/236400
0 
| încă
înapoi »