Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

29.08.2017:  Voronin, despre amenințările lui Dodon privind reformatarea CSS: Un demnitar chițibușar și îngâmfat
Prin amenințările sale la adresa președintelui Parlamentului și prim-ministrului de a-i exclude din componența Consiliului Suprem de Securitate, Igor Dodon se comportă ca un copil supărat, și nicidecum ca un politician. Astfel a comentat ex-președintele Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin, situația în jurul ședinței de azi a CSS, boicotată de Parlament și Guvern.

Solicitat de reporterul Deschide.MD, Vladimir Voronin a declarat că Dodon a recurs la astfel de declarații din motivul că vrea să se simtă un politician adevărat.

„Dodon este o tobă goală care vrea să se simtă un președinte adevărat, și iată că recurge la asemenea declarații. Consiliul Suprem de Securitate este compus din înalți demnitari de stat și în cadrul ședințelor acestuia trebuie să fie discutate cele mai importante subiecte din țară. Reprezentanții coaliției de guvernare, inclusiv Candu, sunt cei care prin violarea Constituției i-au permis lui Dodon să devină președinte, iar acum, însă, noi toți suntem nevoiți să privim acest joc de-a „trasul frânghiei” între cine are mai mari împuterniciri”, a menționat liderul PCRM.

Vladimir Voronin susține că cetățenii ar avea de suferit în cazul acutizării luptei între Dodon și coaliția de guvernare.

„Această luptă între Dodon și cei care l-au încoronat se poate acutiza. Este foarte periculos dacă ei vor implica în această luptă și poporul. Nu văd nimic bun în această confruntare, înafara de ambițiile personale”, a spus Voronin.

Ex-președintele Republicii Moldova l-a catalogat pe Dodon drept un demnitar chițibușar și îngâmfat care se comportă ca un copil supărăcios.

„Consider că nu este serios din partea lui Dodon. El este un demnitar chițibușar și îngâmfat. În loc să caute puncte comune, să lucreze, să rezolve problemele cetățenilor, se comportă ca un copil: s-a supărat, și-a luat jucăriile și a plecat acasă. Nu poți să te comporți în așa mod. Și acest lucru se referă nu doar la Dodon, ci și la Candu cu Filip”, a punctat Voronin.

Amintim că speakerul Andrian Candu a anunțat că membrii Parlamentului și ai Guvernului nu vor participa la ședința Consiliului Suprem de Securitate, care urmează să aibă loc astăzi, convocată de președintele Igor Dodon. Motivul principal care a fost la baza unei astfel de decizii ar fi fost discutarea subiectului legat de declararea vicepremierului rus Dmitri Rogozin persona non grata.

Drept răspuns, Igor Dodon a declarat că va recurge la excluderea membrilor Parlamentului și a Guvernului din CSS dacă aceștea vor continua să „boicoteze ședințele” Consiliului.

Igor Liubec
Sursa: https://deschide.md/ro/stiri/politic/17275/Voronin-despre-amenin%C8%9B%C4%83rile-lui-Dodon-privind-reformatarea-CSS-Un-demnitar-chi%C8%9Bibu%C8%99ar-%C8%99i-%C3%AEng%C3%A2mfat.htm
0 
| încă
înapoi »