Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

06.11.2017:  La Strășeni a fost instalat bustul lui Lenin
Vladimir Voronin: „Este imposibil să închizi ochii în fața unor evenimente istorice obiective, cu atît mai mult să încerci a le falsifica,a le rescrie pe placul actualei conjuncturi politice”.

***

În ajunul sărbătoririi Centenarului Marii Revoluții din Octombrie, la Strășeni a fost inaugurat un bust al lui Vladimir Ilici Lenin. Respectivul eveniment e dublu simbolic.

Un eveniment semnificativ: la Strășeni a fost instalat bustul lui LeninÎn primul rînd, se poate spune că aceasta e o faptă eroică nu numai a comuniștilor din raionul Strășeni, ci și a întregului Partid al Comuniștilor. În timp ce actuala guvernare blestemă tot și toate, scrie pe nou glorioasa istorie a poporului nostru, care de asemenea îi datorează multe Revoluției din 1917, comuniștilor nu le este frică să spună adevărul, ei se mîndresc de istoria noastră comună, îi venerează pe fondatorii și inspiratorii primului stat socialist din Europa – URSS.

În al doilea rînd, acest eveniment confirmă o dată în plus faptul că PCRM nu are de gînd să aplece capul în fața unionismului, în fața amenințătorului pericol de pierdere a statalității Moldovei, ci, înarmîndu-se cu seculara experiență a Revoluției, și astăzi, și mîine va lupta întru apărarea drepturilor poporului moldovenesc, va acționa în baza principiilor de echitate socială.

După cum a menționat la ceremonia de inaugurare a monumentului Petru Filip, prim-secretar al CR Strășeni al PCRM, proiectul de instalare a acestuia a apărut mult timp în urmă. Dar abia acum s-a realizat, ceea ce s-a întîmplat datorită eforturilor depuse de comuniștii din raionul Strășeni, de întreaga echipă. Dumnealui și-a exprimat recunoștința față de tovarășul Comisarenco, el fiind omul care a găsit bustul lui Lenin și l-a adus la Strășeni.

Un eveniment semnificativ: la Strășeni a fost instalat bustul lui LeninDupă cum a spus liderul PCRM,Vladimir Voronin, care de asemenea a participat la ceremonia festivă, inaugurarea în ziua de astăzi în Moldova modernă a unui asemenea monument al conducătorului Revoluției este un eveniment semnificativ. El a remarcat cu mult regret că actualele autorități din țară au desfășurat o adevărată vînătoare de monumente, inclusiv cele comuniste.

„Acum cîteva luni, noi am fost martorii unui act de vandalism față de monumentul lui Lenin de la Fălești. Monumentul creat de cunoscutul sculptor moldovean Lazăr Dubinovschi a fost pur și simplu tăiat în bucăți. Dar lupta cu monumentele este cea mai mare prostie inventată de politicianii fără scrupule. Doar acei neînfricați revoluționari, avîndu-l în frunte pe Vladimir Lenin, au făcut imposibilul – au construit în lume primul stat în care oamenii trăiau în prietenie, avînd cu toții drepturi egale, în care nu exista inegalitate de sexe și naționalități, în care toți cetățenii aveau aceleași drepturi la studii, la asistență medicală gratuită etc. Indiferent de faptul dacă cineva o dorește sau nu – asta a fost, asta a devenit de acum istorie. Este imposibil să închizi ochii în fața unor fapte istorice obiective, cu atît mai mult să încerci a le falsifica, a le scrie pe nou astfel ca să fie pe placul actualei conjuncturi politice.Vor trece și aceste timpuri grele și tulburi pe care le trăiește astăzi poporul nostru, și noi, comuniștii, vom face tot posibilul pentru a readuce bunul nume al Moldovei. Pentru a-i reîntoarce tinerei generații încrederea în viitorul țării noastre.

__________
COMUNIST.MD
0 
| încă
înapoi »