Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

13.11.2017:  Dezinfecția democratică
Din cîte se pare, «democrații», care guvernează Moldova, intenționează să pedepsească dezagreabilii pentru «pro-europenizarea» insuficient exprimată

Și nu-i mare lucru că articolul cu privire la «vectorul european» nu a fost încă introdus de Partidul Democrat în Constituție. Intențiile democraților au fost vociferate de deputatul în Parlament, Marian Lupu. Ascultîndu-l pe el încerci o mare bucurie — pentru faptul că pedeapsa cu moartea este încă anulată în țara noastră.

Nătălogul de doi metri este dezagreat de toți — stîngii, drepții, centriștii, semi-centriștii, populație, precum și membrii comunităților «Memorie» și «Sohnut». Aroganța, ipocrizia, lipsa de scrupule și incompetența nu-l împodobesc în niciun fel pe multiplul candidat la prezidențiale și vicepreședintele PDM.

Probabil, de aceeași opinie este și liderul PDM, Vladimir Plahotniuc. Care nu pierde nicio ocazie să-l facă praf pe adjunctul său. Un ultim caz de acest gen am văzut pe micile ecrane în perioada ultimei curse prezidențiale, atunci cînd Plahotniuc l-a impus pe Lupu să-și retragă candidatura în favoarea Maiei Sandu.
Acum, a venit vremea de a-l mai pune odată pe Lupu pe altarul jertfelor PDM. Ei bine, într-adevăr, doar nu Plahotniuc sau Filip vor declara că «autoritățile au intensificat măsurile pentru lupta împotriva propagandei antieuropene în Moldova».

«Noi ne vom adresa fracțiunii, conducerii Parlamentului și partidului pentru ca, în timpul apropiat, să revenim la discuțiile pe marginea acestor modificări legislative și, în acest fel, să punem punct emisiunilor, buletinelor de știri și talk-show-urilor politice ale posturilor TV internaționale din acele state care nu au ratificat Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră», a declarat Marian Lupu.

Adică, este vorba despre închiderea gurilor, cenzură și privarea cetățenilor de dreptul la informație. Ceea ce nu prea arată bine pe fonul declarațiilor interminabile despre «valorile europene» (șomaj absolut, invazia migranților, homosexualitatea ș. a. m. d.).

Ei bine, este vorba despre sursele media. Însă, nu este greu să ne dăm seama care va fi următorul pas: orice cetățean al Republicii Moldova, care va critica Acordul de Asociere și, cel mai important — care va critica persoanele care-l promovează, va fi pedepsit în conformitate cu acele «amendamente legislative» cu care ne sperie Lupu.

Execuții prin împușcare nu vor fi, însă, democrații pot organiza pentru asta 5-6 ani de pușcărie. Inițiativa ar putea fi susținută și de Bruxelles, de ce nu? Apropo, aș vrea să-i amintesc lui Marian Lupu și celor de lîngă el, că asemenea «reforme» au fost implementate de cetățeni precum Iagoda și Ejov, unde mai pui că în anii ce au urmat, inițiativele analogice nu au intrat în uitare, pur și simplu, s-a schimbat amploarea.

În ceea ce ține de «propaganda antieuropeană» — cea mai sofisticată versiune a acesteia este existența Partidului Democrat și a șefului acestei formațiuni în Moldova. Foarte puțin probabil să se mai compare, astăzi, cineva cu «democrații» lui Plahotniuc la capitolul eficiență în discreditarea conceptului integrării europene.

Cît privește țara noastră, cred că are dreptul la existență în ea o singură propagandă — pro-moldovenească.

__________
comunist.md
0 
| încă
înapoi »