Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

10.01.2018:  Judecătoria Moscovei: Mandatul de arestare pe numele lui Vladimir Plahotniuc este LEGAL; Oligarhul ar urma să fie introdus în baza Interpol
Mandatul de arestare emis de Judecătoria Basmannîi pe numele lui Vladimir Plahotniuc este LEGAL. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Moscova, după ce avocaţii şefului PD au contestat hotărârea primei intanţe.

„Decizia Judecătoriei Basmannîi din 30 noiembrie 2017 rămâne neschimbată, recursul nu este satisfăcut”, a declarat miercuri instanţa de la Moscova.

Astfel, numele oligarhului urmează să fie introdus în baza de date a Interpol, notează Interfax.

Conform deciziei primei instanţei, măsura de arest preventiv pentru Plahotniuc este de două luni de la data reţinerii sale pe teritoriul Federaţiei Rusă sau la trecerea frontierei ruse.

Menţionăm că Vladimir Plahotniuc este învinuit în Rusia de omor şi tentativă de omor şi a fost anunţat în urmărire internaţională într-un dosar deschis de Comitetul de Anchetă al Federaţiei Ruse. Informaţia a fost confirmată pentru Jurnal TV de către ofiţerul de presă al Judecătoriei Basmannîi din Moscova, Iunona Ţariova. Şeful PD este acuzat că ar fi implicat în cel puţin două asasinate comise cu deosebită cruzime, iar crimele ar fi avut loc în afara hotarelor Federaţiei Ruse. De cealaltă parte, serviciul de presă al Partidului Democrat a calificat acţiunile structurilor de anchetă de la Moscova drept un act de hărţuire şi persecuţie politică.

Amintim că Vladimir Plahotniuc este vizat şi într-o anchetă penală deschisă în România pentru constituirea unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune, dar şi spălare de bani. Urmărirea penală a fost dispusă în baza unei plângeri depuse de către Veaceslav Platon încă în august 2016, pe când afaceristul era la Kiev.

__________
interfax.ru
0 
| încă
înapoi »