Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

07.02.2018:  Reprezentantul Rusiei în OSCE: Legea antipropagandă este „un act deschis de discriminare a mass-mediei ruse”
Legea antipropagandă, aprobată de Parlament în decembrie 2017, însă respinsă de Igor Dodon de două ori, ar fi "un act deschis de discriminare a mass-mediei ruse" și "un atac anti-rus din partea majorității parlamentare din Moldova", a declarat Alexander Lukashevich, reprezentatul permanent al Federației Ruse în Organizația de Securitate și Cooperare din Europa (OSCE).

"Forțele rusofobe din Parlamentul Moldovei au impus încă o dată populației propria dorință, călcând în picioare dreptul ei fundamental la accesul liber la informație. Acest lucru demonstrează că țara se îndepărtează tot mai tare de normele democratice, alunecând spre practici totalitare de luptă cu punctele de vedere alternative", scrie pe pagina de facebook a Misiunii ruse la OSCE, cu referire la declarațiile lui Alexander Lukashevich.

Oficialul s-a referit și la interzicerile "sistematice" de intrare pe teritoriul Moldovei a jurnaliștilor ruși, fapt care l-a numit "o altă încălcare gravă a libertății presei".

"Această situație cere o reacție imediată din partea instituțiilor specializate ale OSCE, în primul rând a reprezenantului libertății presei. Ar fi interesant de văzut și o evaluare din partea Uniunii Europene în privința acestui fapt, care ar spune cât de mult această tendință a autorităților moldovene de a curăți spațiul informațional corespunde valorilor europene", a mai declarat reprezentantul Rusiei în OSCE.

__________
unimedia.md
0 
| încă
înapoi »