Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

08.02.2018:  Comisari pentru cabinetul de miniștri
Partidul lui Plahotniuc a declarat crearea a nouă departamente de partid, care, de fapt, dublează cabinetul de miniștri

Numărul departamentelor e de nouă, la fel ca și numărul ministerelor din guvernul Filip. Deci, aparatul PDM se va completa cu nouă departamente, acestea urmînd să se preocupe de următoarele obiective: ideologii și strategii politice; politică externă și integrare europeană; economie, buget, finanțe, infrastructură și transport; dezvoltare regională, agricultură și protecție a mediului; relații regionale și autorități publice locale; protecție socială și asistență a sănătății; educație, cultură, tineret și sport; securitatea statului și ordinea publică.

Bineînțeles, s-a anunțat că formarea acestor structuri e dictată doar de o singură intenție, și anume: ca ele să funcționeze întru binele cetățenilor și în scopul îmbunătățirii situației din țară. Anume în acest mod a argumentat apariția lor secretarul respectivei formațiuni politice, Vitalie Gamurari. Conform spuselor acestuia, departamentele doar „vor consulta” ministerele.

Dar noi cu dumneavoastră ne dăm seama că nu este vorba despre nici un fel de consultații, ci despre IP, – adică indicații prețioase –, care vor fi transmise organului executiv din oficiul PDM. Și asta deoarece procesul de luare a deciziilor demult s-a mutat din organele de stat în cele de partid, iar organele puterii, de facto, sunt controlate de Vladimir Plahotniuc.

Acum deciziile nu se iau nici în edificiul Parlamentului, nici în Casa Guvernului, ci în oficiul Partidului Democrat. Lucru de care democrații deloc nu se eschivează. Din acel oficiu aflăm despre schimbările ce urmează să fie făcute în țară, acolo sunt schimbați miniștrii și numiți alții noi, iar în rolul de om care ia decizii se produce președintele partidului de guvernămînt,Vladimir Plahotniuc, care nu ocupă nici un fel de funcții în stat. După ce dumnealui ia deciziile, Parlamentul și Guvernul procedează la îndeplinirea indicațiilor primite de la el. Ceea ce confirmă teza privind faptul că Moldova este un stat capturat.

Anume din oficiul PDM a venit ordinul referitor la modificarea sistemului electoral. Tot de acolo — și inițiativa privind introducerea în Legea Fundamentală a Republicii Moldova a cursului de integrare europeană al țării. Anume Plahotniuc, la briefingul din 19 decembrie, anul trecut, a făcut publice numele candidaților la funcția de miniștri în Guvern. Altfel spus, i-a dictat lui Dodon pe cine acesta trebuie să-i deseneze în componența Guvernului. Dar acesta a refuzat să-i desemneze. Ei și? Respectivii au ajuns să fie miniștri și fără aprobarea lui Dodon!

Și tot așa, pînă la cele mai neînsemnate mărunțișuri. Cum ar fi, de exemplu, indicația directă dată inspectorilor poliției de patrulare să nu oprească automobilele ai căror conducători nu au încălcat regulile de circulație.

Deci, deși Pavel Filip este coleg de facultate al președintelui PDM din timpul studiilor pe care le-au făcut împreună la Politehnică, iar pe lîngă asta mai este și prim-vicepreședinte al partidului, în respectivul birou s-a decis că nu strică să fie supravegheat de niște comisari. Pentru o mai mare siguranță că nu-i va da în gînd să facă ceva din capul său…

Comunist.md
0 
| încă
înapoi »