Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

09.02.2018:  Dorința satelor moldovenești de a intra în componența României — e un truc electoral
Ivan Cîlcic, secretar al CR Comrat al PCRM: Unioniștii vor să demonstreze că ei mai există, iar democrații păstrează tăcerea, deoarece pentru ei este convenabil ca populația să fie redirecționată spre alte probleme

***

După cum a declarat Ivan Cîlcic în comentariul său pentru ziarul «Comunistul», atît în raionul Comrat, cît și în toată Găgăuzia, nu există nici un sat în care locuitorii cel puțin s-ar gîndi la posibilitatea unirii cu România.

«Mai mult decît atît, oamenii noștri au o poziție absolut contrară. Referitor la această chestiune, locuitorii Găgăuziei și-au exprimat opinia la referendumul din 2 aprilie, 2014, la care 98 % din ei, declarînd în cadrul referendumului că, în cazul în care Republica Moldova își va pierde independența, Găgăuzia și Moldova vor deveni pur și simplu vecine», a spus dumnealui.

În felul acesta, în ceea ce privește suveranitatea Moldovei, Găgăuzia și-a exprimat în mod univoc poziția cu patru ani în urmă. Și dacă Guvernul Republicii Moldova va încerca să facă vreo mișcare spre unirea cu România, între Moldova și Găgăuzia va apărea frontieră.

Totodată, secretarul CR al PCRM a subliniat că oamenii de rînd din Găgăuzia nu iau în serios aceste declarații cu privire la unirea cu alt stat, deoarece nici găgăuzii, nici bulgarii nu le vor susține.

«Dorința exprimată de unele sate moldovenești de a intra în componența României este nu altceva decît un truc electoral. Unioniștii vor să demonstreze că ei mai există, iar democrații păstrează tăcerea, deoarece pentru ei este convenabil ca populația să fie redirecționată spre alte probleme și să se gîndească mai puțin la pensiile și salariile mici, la majorarea permanentă a prețurilor și la sărăcia la care au ajuns. La noi, cei din sudul țării, nu vin nici democrații, nici unioniștii. Și asta pentru că ei știu care este atitudinea noastră față de dînșii», a concluzionat dumnealui.


__________
comunist.md
0 
| încă
înapoi »