Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

05.04.2018:  Pe timpul lui Voronin, aparatul de stat lucra doar în interesul țării - Ostalep
Putem să ne amintim cu nostalgie de anii de conducere a lui Vladimir Voronin, cînd aparatul de stat lucra numai în interesul țării.

Această opinie a fost exprimată de către directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep, invitat la emisiunea „Important” de pe canalul TVC21, transmite Noi.md.

El și-a exprimat regretul în legătură cu absența acelei clase politice care a fost, de exemplu, în perioada 2005-2007, și atunci era o plăcere să lucrezi în instituțiile de stat, pentru că toți lucrau exclusiv în interesele țării și le apărau în toate privințele, fie că în fața Rusiei, a Uniunii Europene, a României etc., iar acest lucru a fost urmărit cu strictețe de către președintele țării, Vladimir Voronin.
Fostul viceministru de externe a povestit despre experiența sa de muncă în acel moment, menționînd că postul său era relativ mic și că el însuși era absolut apolitic.

„Mi-a venit o idee. I-am scris o scrisoare lui Vladimir Voronin, aproximativ la ora 3, și pînă la ora 6 mi s-a trimis deja un răspuns cu indicații ce și cum să fac. Așa a funcționat aparatul de stat și apăra exclusiv interesele Republicii Moldova, indiferent de relațiile sale cu Rusia, Uniunea Europeană, România sau alte țări”, a spus Valeriu Ostalep.

El a subliniat că însuși Vladimir Voronin a construit un aparat de stat funcțional, care nu era pînă în ​​2001. La început, încă lucrau oameni din fostele guverne, se făceau numiri pe criterii politice.

El a spus că își amintește cu nostalgie și plăcere de zilele cînd vedea într-adevăr că la baza luării deciziilor stătea întotdeauna interesul public, ceea ce, din păcate, azi nu există.
__________
noi.md
0 
| încă
înapoi »