Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

10.05.2018:  Dodon nu vede o problemă în faptul că Balan, propusă pentru pentru postul de ambasador în SUA, este membru PD
Președintele Igor Dodon pare dispus să semneze decretul pentru numirea Cristinei Balan, unul dintre vicepreședinții PD, în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite.

Candidatura pentru trimisul țării noastre la Washington a fost anunțată acum două zile de șeful PD, Vladimir Plahotniuc. La scurt timp, aceasta a și fost acceptată de Comisia de politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Decizia finală urmează să fie luată de către Igor Dodon.

„Nu cred că apartenența la un partid sau altul contează. Contează profesionalismul”, a declarat Dodon pentru Pro TV.

Cristina Balan a fost director general al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, fondată de Vladimir Plahotniuc. RISE Moldova a scris că Balan a reprezentat în 2008 și compania cipriotă Daranian Holdings Ltd., care a cumpărat Complexul hotelier ”Codru” cu 50,3 milioane de lei, proprietate, care ulterior a fost transferată către Finpar Invest SRL, controlată de Plahotniuc.

Totodată, în mai multe tranzacții, vicepreședinta PD a reprezentat Power Investment LLC, unul dintre offshore-urile care până la sfârșitul anului 2010 au controlat Finpar Invest.

Unii diplomați au declarat pentru Jurnal TV că viitoarea ambasadoare a RM în SUA nu întrunește calitățile necesare pentru acest post și că aceasta va reprezenta interesele lui Plahotniuc la Washington, nu ale Republicii Moldova.

___________
jurnal.md
0 
| încă
înapoi »