Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

12.06.2018:  Summit istoric. Donald Trump și Kim Jong-un au semnat un acord. ”Am format o relație specială”
Întîlnirea istorică dintre președintele american, Donald Trump, și omologul său nord-coreean, Kim Jong-un, a culminat cu semnarea unui document, potrivit agențiilor de presă internaționale.

Nu este încă clar ce au semnat cei doi lideri, însă Trump a oferit asigurări ca mai multe detalii vor fi prezentate la conferința de presă care urmează să aibă loc. "Am aflat că este un om foarte talentat și că își iubește țara foarte mult", a spus președintele SUA despre omologul său nord-coreean.


"Sîntem foarte mîndri de ceea ce s-a întîmplat astăzi. Întreaga noastră relaţie cu Coreea de Nord şi peninsula coreeană va fi într-o situaţie mult diferită decît a fost în trecut", a spus Trump. Președintele american a declarat că procesul de denuclearizare a Coreii de Nord va începe "foarte, foarte repede". Întrebat de jurnaliști dacă liderul Kim Jong-un a fost de acord cu denuclearizarea, Trump a spus că "cei doi vor începe procesul cît de curînd". Trump a spus că semnează un "document foarte important, un document destul de cuprinzător". Kim a declarat, la rîndul său, că "am avut o întîlnire istorică, am decis să lăsăm trecutul în urmă".

Trump va mai ține o conferință de presă azi, probabil singur. El va pleca din Singapore la 7.00 seara


noi.md/
0 
| încă
înapoi »