Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

14.06.2018:  Andrian Candu: Unirea cu România înseamnă război civil
Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, susţine că unirea Republicii Moldova cu România, în modul în care o propune Partidul Unităţii Naţionale (PUN), condus de către Traian Băsescu, ar însemna un război civil şi distrugerea ţării.

***

"Ţara noastră este multinaţională. De exemplu, noi avem Găgăuzia la sud, iar la est avem Transnistria. Noi trebuie să fim foarte şi foarte atenţi", a declarat Andrian Candu într-un interviu pentru presa de la Kiev.

Potrivit lui, unirea directă a Republicii Moldova cu România, în cel mai rău caz, înseamnă război civil cu victime umane. Iar în cel mai bun caz, înseamnă unirea câtorva sate, raioane şi a jumătate din Chişinău, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.

"În plus, în Constituţie scrie că, în cazul adoptării unor decizii de unire a Republicii Moldova, să zicem cu România, găgăuzii au dreptul la autodeterminare. Iar asta înseamnă destrămarea Republicii Moldova", a subliniat speakerul moldovean.

Şeful Legislativului a mărturisit că are cetăţenia română din anul 1994, dar a precizat că nu este unionist.

În opinia sa, procentul celor care îşi doresc unirea cu România variază între 17-20%.

Candu a apreciat eforturile României de a ajuta Republica Moldova în modernizarea infrastructurii şi în ceea ce ţine de parcursul integrării europene al ţării, explicând că cele două state au relaţii foarte bune.

Amintim că, pe 1 februarie curent, şi Igor Dodon le-a transmis un mesaj celor care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România. Preşedintele moldovean a accentuat că vrea să fie foarte clar pentru toţi: "Unirea înseamnă război".


stiri.md
0 
| încă
înapoi »