Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

24.06.2018:  Protest în centrul Capitalei: S-a cerut validarea alegerilor locale noi din Chișinău
Mai mulți cetățeni moldoveni au protestat astăzi - 24 iunie - în centrul Capitalei, cerând validarea alegerilor locale noi din Chișinău, în urma cărora, Andrei Năstase a fost ales primar general.

Potrivit organizatorilor protestului - PPDA și PAS, la manifestație, au participat oameni din toate colțurile țării, aceasta unii nu au avut drept de vot la scrutinul pe Chișinău din 3 iunie 2018.


rotestul a început la ora 14:00, în fața Primăriei Chișinău, după care protestatarii s-au deplasat în marș spre Piața Marii Adunări Naționale. Mai mult, în urma unei serii de cuvântări de pe scena improvizată, aceștia s-au îndreptat spre Parlamentul Republicii Moldova.

Spre ora 18:00, Andrei Năstase, liderul PPDA și primarul ales, a închis protestul, îndemnând cetățenii prezenți fie să meargă acasă, fie să mai rămână după ce se vor asigura cu apă și mâncare, până mâine - atunci când se anunță o acțiune asemănătoare.

De altfel, anume mâine, în jurul orei 15:30, Curtea Supremă de Justiție, ultima instanță națională, se va pronunța asupra recursurilor depuse împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău, care a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău de invalidare a alegerilor locale noi din Capitală.

Totodată, poliţiştii, care în aceste momente asigură ordinea publică în Capitală, au fost zăriți împărțind apă protestatarilor.

Realitatea.md amintește că, înainte de protest, mai multe persoane au fost identificate și cercetate penal de către reprezentanții Direcției Generale Urmărire Penală pentru pregătirea dezordinilor în masă. Acțiunile violente erau promovate de pe profiluri false pe rețele de socializare.

Prin mai multe postări instigatoare la ură, provocatorii chemau cetățenii să acționeze violent la protestele de azi. În acest sens, a fost pornită o cauză penală pentru instigare la vărsări de sânge.

__________
realitatea.md
0 
| încă
înapoi »