Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

24.06.2009:  Vladimir Voronin: Moldova pledează pentru relaţii excelente cu vecinii
Relaţia unui stat cu o ţară vecină trebuie să fie la cel mai înalt nivel, a declarat Preşedintele Vladimir Voronin, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Voronin a subliniat că "primii cu cine trebuie să stabileşti relaţiile, e cu vecinii". "Relaţiile cu vecinii, cred că toţi conştientizează, trebuie să fie excelente, să fie la cel mai înalt nivel", a declarat preşedintele Moldovei.

În contextul relaţiilor cu România, Vladimir Voronin a accentuat că partidul de guvernământ "a făcut mai multe încercări pentru a fortifica relaţii bune cu România". "Noi această politică am promovat-o pe durata tuturor 8 ani. Uneori se părea că eram aproape. Dar la urmă am rămas tot cu ideile vechi din anii 30, despre România Mare şi despre Basarabia şi despre multe alte chestii", a specificat Voronin, având în vedere ultimele declaraţii oficiale venite din partea României.

Anterior, Preşedintele României, Traian Băsescu, a reiterat poziţia oficială a României de a nu recunoaşte frontieră cu Moldova. La 15 mai, Traian Băsescu a declarat că nu va semna cu Moldova Tratatul de frontieră. "Cine îşi poate imagina că un şef al statului român va semna un tratat prin care să consfinţească Pactul Ribbentrop-Molotov? Numai o minte care nu înţelege ce înseamnă responsabilitatea şefului statului român", a declarat Preşedintele României, Traian Băsescu.

Moldova este singura ţară vecină a României cu care Bucureştiul refuză semnarea tratatului de frontieră. Lungimea totală a frontierei moldo-române constituie 681,3 km.

www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania