Navigare

Căutarea pe saitul

 













Toate ştirile

04.07.2018:  Cum l-au incomodat pe Igor Dodon întrebările jurnalistei Natalia Morari: „A doua întrebare mai aveți? Dacă nu, dați colegilor”
În cadrul conferinței de presă susținută ieri de președintele Igor Dodon, jurnalista Natalia Morari i-a adresat președintelui două întrebări la care cel din urmă s-a eschivat să răspundă concis. Jurnalista spune că a mers la conferință din cauză că Igor Dodon evită să meargă la emisiunea Politica de la TV8. Natalia Morari a menționat că îl tot așteaptă la emisinea și „Dacă Muhamet nu merge la munte, muntele merge la Muhamet”.

Jurnalista a remarcat în cadrul întrebării adresate lui Dodon, că pe pagina de Facebook și în public președintele vorbește despre acte de caritate și vizite întreprinse peste hotare, dar mai puțin despre deconspirări a schemelor de corupție sau monopol, așa cum promitea în campania electorală. „Câte scheme ați deconsirat în calitate de președinte”, a întrebat Morari.

„Natalia, cred că întrebarea trebuie să o adresezi și liderilor protestelor cu care ieșiți la proteste, de ce atunci când trebuia să permită ca procurorul general să fie numit de președintele Dodon, prin instanțe de judecată au făcut jocul lui Plahotniuc și nu au permis ca să am instrumentul Procuratura Generală. Dați-mi pârghii, dați-mi supărt, întorceți-mi Procuratura, și o să vedeți ce o să se întâmple. Acesta este răspunsul la prima întrebare. A doua întrebare mai aveți”, a încheiat Dodon.

Jurnalista a insitat să-l întrebe pe președinte despre câte scheme a vorbit în public.

„Eu am răspuns la prima întrebare. Dacă aveți a doua întrebare, poftim. Dacă nu, dați colegilor”, i-a replicat Igor Dodon.

„Ca să vorbiți despre sceme nu e neapărat să aveți procuratura în mână, este important să vorbiți”, i-a răspuns Natalia Morari și i-a adresat a doua întrebare.

Jurnalista l-a întrebat despre schema Metalferos SRL, al cărui director finaciar ar fi nașul lui Igor Dodon, Sergiu Catană. Deși s-au schimbat trei directori pe prcursul ultimilor ani, directorul financiar a rămas același. „E adevărat că acesta este nașul dvs. de cununie, de căte ori ați vorbit despre schema Metalferos, și dacă ați încercat, în calitate de președinte, s-o deconspirați”, l-a întrebat jurnalista.

„În primul rând, în ceea ce ține de rude, eu nu o să fac nici un fel de comentarii. Nu o să mă leg de cumătri, nănași, fini, ș.a. Dacă sunt încălcate careva articole, transmise, și ne vom clarifica. Referitor la Metalferos, noi am propus ca acest subiect să fie discutat inclusiv la Consiliul Superior de Securitate care a fost blocat, sunt mai multe probleme, furtul miliardului, problema pe Nistru ce ține de construcția barajului, sunt patru-cinci subiecte pe care am încercat să le discutăm la Consiliul de Securitate, care a fost blocat de majoritatea parlamentară. Eu am mai mulți fini și un singur nănaș. Nu vreau să intru în detalii referitor la rude. Dacă au încălcat legislația, o să fie trași la răspundere. Mai sunt întrebări”, a conchis Dodon.

La final, Dodon nu a vrut să-i permită Nataliei Morari să-i mai adreseze o întrebare, dar i-a promis că va merge la ea la emisiune.




unimedia.md

0 
| încă
înapoi »