Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

05.07.2018:  Declaraţiile deputatului Parlamentului European din partea Stîngei Europene Helmut SCHOLZ în cadrul discuţiilor referitor la situaţia din Republica Moldova, din 5 iulie 2018
Helmut SCHOLZ: „Diplomații UE văd această țară ca un stat eșuat, specialiștii vorbesc despre un stat capturat. La Chișinău toată lumea este de acord că guvernează oligarhii. Nu numai economia națională, dar și instituțiile de stat trebuie să îi servească pe aceștia.

Rezultatul îl vedem în fiecare zi. Rezultatele alegerilor sunt anulate la Chișinău, oponenții politici sunt incriminați, avocații lor amenințați. În RM corupția, abuzul în serviciu, furtul miliardului, încălcare drepturilor omului merg mânâ în mână, iar statul nu este dispus să clarifice lucrurile. Aproape zece ani - același lucru.

Trebuie să spunem lucrurilor pe nume și să numim sistemul cum este. Corupții pot călători liber, pe cînd ceilalți sunt blocați în sărăcie. Iar oligarhii încearcă să le convingă că nu există o altă alternativă. Nu este așa. Există alternative.

Trebuie să suspendăm asistența macrofinanciară, iar hoții trebuie să fie sancționați individual".Serviciul de presa PCRM
0 
| încă
înapoi »