Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

25.06.2009:  Doar 17 % din membrii PCRM au fost membri ai Partidului Comunist Sovietic
Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a declarat, miercuri, presei că majoritatea absolută a membrilor formaţiunii, sunt persoane care au aderat la partid de la formarea acestuia, din fostul Partidul Comunist al Uniunii Sovietice rămânând doar 16-17% în întreaga ţară.

"După vârstă, actualmente în partidul nostru au rămas 16-17% din fostul PCUS, restul 83-84 la sută sunt persoane noi care au fost primiţi de la formarea partidului. Formaţiunea se dezvoltă foarte dinamic. Avem structuri în toate raioanele ţării. Avem organizaţii raionale care se apropie sau care au depăşit deja câte doua mii de membri", a declarat Vladimir Voronin.

Potrivit şefului statului, actualmente PCRM numără peste 30 mii de membri, iar acceptarea noilor membri se face în baza unor cerinţe speciale stricte aprobate de conducerea formaţiunii. "În partidul nostru se acceptă oameni cinstiţi, care recunosc suveranitatea şi independenţa ţării noastre", a menţionat Voronin, subliniind că dreptul exclusiv de a accepta candidaturi în formaţiune şi de a exclude din partid revine organizaţiilor primare.

PCRM activează din anul 1993 şi este unul din cele mai longevive partide din Moldova. Formaţiunea a câştigat în ultimii opt ani de trei ori, consecutiv, alegerile parlamentare.

www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania