Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

06.03.2009:  Vasile Tarlev este acuzat de încălcarea normelor Constituţiei Republicii Moldova
Societatea civilă, implicată în monitorizarea campaniei electorale, îl acuză pe liderul Uniunii Centriste din Moldova, Vasile Tarlev, de încălcarea prevederilor Constituţiei Republicii Moldova.

Potrivit Coaliţiei „Electorala la Vedere", Vasile Tarlev, liderul Partidului Uniunea Centristă din Moldova a făcut la 3 martie curent mai multe declaraţii publice, în cadrul cărora autorităţile secesioniste de la Tiraspol au fost catalogate drept „preşedinte al regiunii transnistrene" şi „preşedinte al sovietului suprem", fiind echivalate cu instituţii statale constituţionale, egale în suveranitate cu autorităţile Republicii Moldova.

"În opinia „Electoralei la vedere" utilizarea acestor sintagme de către un partid politic reprezintă o încălcare a Constituţiei Republicii Moldova unde se stipulează că Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Uzarea de asemenea termeni reprezintă o militare împotriva suveranităţii, integrităţii teritoriale a ţării, valorilor democratice şi ordinii de drept a Republicii Moldova, articulată expres de concurentul electoral Partidul Uniunea Centristă", se arată în raportul Coaliţiei.

Autorii raportului solicită ministerului Justiţiei şi Comisiei Electorale Centrale să tragă la răspundere juridică Uniunea Centristă, în conformitatea cu Constituţia Republicii Moldova şi Legea cu privire la partidele politice, pentru a "contracara tentativele de dezintegrare teritorială a ţării".

www.omg.md

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania