Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

14.07.2018:  Putin a cucerit şi lumea fotbalului: Cum a fost catalogat Mondialul
În acest weekend se vor disputa ultimele două partide din cadrul CM 2018. Înainte de terminarea competiţiei, FIFA a tras o concluzie care spune totul despre nivelul turneului.

***

Mondialul din 2018 a fost o reuşită totală din punct de vedere sportiv – a existat un singur meci încheiat 0-0, în faza grupelor, între Franţa şi Danemarca -, dar şi o adevărată lovitură de imagine pentru Rusia, ţara care a găzduit evenimentul. Sub supravegherea lui Vladimir Putin, ruşii au făcut o treabă excelentă, iar acum eforturile lor au fost apreciate de preşedintele FIFA, Giani Infantino.

Ce a declarat Infantino?

Încă de acum câţiva ani am spus că acest Mondial va fi cel mai bun din istorie, iar astăzi pot să o spun cu convingere: e vorba de cea mai bună Cupă Mondială din toate timpurile.

Rusia s-a schimbat, a devenit o adevărată ţară a fotbalului, nu doar prin organizarea Cupei Mondiale la cel mai înalt nivel, dar şi fotbalul face acum parte din ADN-ul ţării, graţie performanţelor echipei naţionale, a întregii munci depuse, a infrastructurilor, totul e magnific şi foarte eficient, scrie Adevarul.

Moştenirea acestei Cupe Mondiale va face ca Rusia să urce în clasamentul naţiunilor datorită fotbalului. Ceea ce a fost construit, a fost construit pentru viitor.

Ceea ce s-a schimbat e percepţia faţă de Rusia. Aproape un milion de vizitatori în Rusia, la Moscova, dar şi în toate oraşele gazdă, şi-au dat seama că au ajuns într-o ţară frumoasă, primitoare, într-o ţară pregătită să arate lumii că realitate nu e aceea pe care crezi că o cunoşti. E o ţară bogată în cultură, istorie, istorie a omenirii.

Amintim că finala Cupei Mondiale din Rusia, Franța - Croația, este programată pentru duminică, la ora 18:00, pe stadionul Lujniki din Moscova. Meciul pentru locul trei, Belgia - Anglia, se va disputa sâmbătă, de la ora 17:00, la Sankt Petersburg.


realitatea.md

0 
| încă
înapoi »