Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

25.06.2009:  Filat seamana ghinda, Ghimpu cara cartofi cu tancul, iar Urechean s-a ascuns in frigider
Povestea celor trei purcei

La finele anului trecut M. Ghimpu, presedintele PL, si-a cumparat un Mercedes de toata frumusetea. Limuzinele de lux din aceasta categorie, comanda speciala, cu protectie antigrenada, antiglont, antiracheta costa sume fabuloase. Stai in ele ca intr-un tanc, nici vint rece nu te trece. Un expert de la uzina in cauza, din Germania, ne-a spus ca aceste Mercedesuri sint ca niste bijuterii.

Luat la purecat de presa, care a tinut sa afle de unde a luat atita banarit, Ghimpu, fudul si laudaros cum il stim, s-a rastit la bietii reporteri: „Da eu si un tanc pot sa-mi cumpar!”. Acum, in plina cirza, cere bani de la electorat.

Pe Ghimpu il doare in cot ca in timpul crizelor, factorii decizionali din Suedia, bunaoara, se deplaseaza la serviciu cu troleibuzul. Foloseste acest mijloc de transport pina si primul ministru suedez. Spre deosebire de ei, Ghimpu a facut electorala cu Mercedesul. Era sigur ca, impins de tinerii care distrugeau totul ian calea lor va ajunge in capul mesei si-si va scoate pirleala. Dar n-a fost sa fie. Acum, dupa ce a provocat alegeri anticipate, isi linge ranile impreuna cu Filat si Urechean. Vorba e ca tustrei au datorii cita frunza si iarba, iar adeptii lor nu cred in altceva decit in verzisori sau eurasi. Filat, cica, cind mai bea cite un pahar de vin, zice cu naduf ca la 29 aprilie, dupa ce va auzi rezultatul alegerilor, din nou va trimite grupe de protestatari platiti, de data asta la Palatul Republicii, dar ca acum vor raminea acolo! Sa vedem. Dar a nu se confunda eurasii cu epurasii urecheati! Deoarece nu au alte metode de convingere, toti cauta cu infrigurare credite. Cel mai „ingenios” a fost iarasi Ghimpu . Cu certitudine, l-a sfatuit un ortac de-al sau sa umble cu caciula intinsa, dupa cum umblau ei pe timpuri, ca mai apoi banii strinsi sa intre pe gura lupului.

Grea treaba, mare osteneala pentru opozantii totalitaristi. Unde mai pui ca reprezentantii CEC, pe care cei trei i-au bruscat ca la usa cortului, excelind ca intotdeauna S.Urechean, sint deja cu ochii pe ei. Si nici oamenii nu sint darnici cu cei care folosesc un limbaj neofascist. In plus, cei care au intentia sa transfere bani trebuie sa se legitimeze, sa intocmeasca documente peste documente incit, pina la urma, dau a lehamite din miina, renuntind sa-i mai trimita lui Ghimpu, Urechean sau Filat un leu. Dar cine-i nebun sa le dea bani? Strategia liberala nu este noua. Ea a fost adusa de junele Chirtoaca de peste ocean. Fiind invatat sa incerce sa atraga electoratul prin colectarea unor sume neinsemnate, junele nu a tinut cont de faptul ca in SUA treaba aceasta se face simplu, rapid, prin Internet. La noi, din cauza ca nu putem pune mai presus interesul national de ambitiile personale, internetul mai ramine un lux. Iar, sumele simbolice nu-i plac mosului. Fiind prins iarasi pe picior gresit de catre un reporter ingenios, Ghimpu a spus, in zeflemea, ca vor lua si cartofi sub forma de ajutor. Cum, insa nu ploua, lumea nici cartofi nu le va da. Prin tirg se zvoneste ca, urmindu-i exemplul, mai marele liberal-democratilor, Vlad Filat colecteaza ghinda pentru a planta paduri de stejari in care sa se ascunda la batrinete, pentru a scapa de furia urmasilor. La el s-a stropsit, insa Serafim Urechean , de la AMN. Suparat pe fostii sai amici ca l-au lasat cu treuca goala, el nu sufera sa-i fure cineva ghinda din respectivul vas, ghinda fiind momeala pentru porcii care se gandesc numai la ei, dar nu si la viitorul presedinte autodeclarat.

Asadar, jale mare in lagarul opozitiei buna numai las demolat cladiri. Realistii nu se feresc sa vorbeasca deja despre un insucces de rasunet, prezicindu-le un loc in opozitia extraparlamentara. Nu este, intr-adevar, exclus sa-i vedem pe cei trei la locul binemeritat, pentru ca oamenii au inteles ca cel satul nu-l crede pe flamand.

www.moldova-suverana.md

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania