Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

25.06.2009:  Liderul unui partid politic din Moldova este acuzat de colaborare cu organizaţii extremiste de tip fascist
Vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, este acuzat de colaborarea şi susţinerea acţiunilor organizaţiilor extremiste neofasciste, care au loc atât în Moldova, cât şi peste hotare.

Vicepreşedintele Parlamentului deputatul PCRM, Grigorii Petrenco, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă că Dorin Chirtoacă a fost observat de nenumărate ori la acţiunile desfăşurate de organizaţia extremistă legionară "Noua Dreaptă" din România, reprezentanţii căreia au participat şi la acţiunile de vandalism din 7 aprilie.

Potrivit lui Petrenco, pe lângă acţiunile din Moldova, "Noua Dreaptă" a organizat mai multe acţiuni în universităţile din România "în susţinerea aşa numitei revoluţii de la Chişinău", prin care au scandat mesaje xenofobe şi extremiste de exterminare a statului moldovenesc şi unirea acestuia cu România. Sursa citată a accentuat că la multe acţiuni ale organizaţiei, atât în Moldova, cât şi în România a participat şi vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă.

În context, Grigorii Petrenco a sesizat opinia publică, precum şi structurile internaţionale să se implice în prevenirea consecinţelor, care pot apărea în urma acţiunilor "extremiste şi xenofobe" ale organizaţiilor de genul "Noua Dreaptă", care sunt susţinute de forţele liberale din Moldova şi care incită la ură interetnică.


www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania