Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

20.07.2018:  Hai să mai călătorim! Săptămîna trecută, Igor Dodon a fost la Moscova, unde a imitat o activitate impetuoasă
Bineînțeles, nu a fost vorba despre nici un fel de activitate. Mai bine zis, o activitate de folos. În schimb — ce cascadă de întrevederi, cîte situații potrivite pentru selfy!

Timp de vreo două zile, «președintele poporului» nostru a reușit să aibă întrevederi cu Președintele FR, Vladimir Putin, cu vicepremierul Dmitri Kozak, recent numit reprezentant special al Președintelui FR pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova, cu alt vicepremier și fost ministru al Agriculturii din Rusia, Alexei Gordeev, cu conducătorii a mai mult de 20 de mijloace de informare în masă federale…

Iar meciul final al campionatului lumii la fotbal a fost pentru Igor Dodon o minunată ocazie de a se fotografia alături de președintele Franței, Emanuel Macron, și chiar și de cel al Croației — Colinda Grabar-Kitarovici (meciul ca atare te-i mira dacă l-a interesat atît de mult, în orice caz, nu a făcut referitor la acesta nici un fel de comentarii). Și, desigur, toate fotografiile imediat le-a plasat pe pagina sa din Internet (să știm noi ce președinte grozav avem!), iar rezultatele întrevederilor avute cu persoanele oficiale din Rusia le-a descris în fraze generale în «mărturisirile sale» de pe Facebook.

După cum vă dați seama, avînd un grafic atît de încărcat, președintele n-a avut timp pentru a se întîlni cu gastarbaiterii moldoveni, dar, de fapt, la ce le-ar fi trebuit acestora întîlnirea cu el?! Compatrioții noștri din Rusia au auzit în repetate rînduri promisiunile dodoniste și de acum cunosc bine ce preț au acestea.

Conferințe de presă, împărțirea decorațiilor, selfy-vizite, serate în reședința prezidențială și amenințări goale la adresa guvernului și a oligarhilor «anonimi» — iată în ce constă activitatea «președintelui ales de către întreg poporul» Moldovei. E clar pentru toți? Și nicidecum în elaborarea unor proiecte de reforme de alternativă sau în propunerea unor inițiative folositoare pentru țară și promovarea insistentă a acestora.

Chiar și drumul său de întoarcere de la Moscova la Chișinău Igor Dodon a reușit să-l transforme într-o piar-acțiune. Mass-media afiliată imediat a trîmbițat în toată țara că Dodon a revenit acasă cu un avion obișnuit, clasa econom. Și, desigur, cu totul întîmplător, anume cu acest avion venea la Chișinău și un operator. Și acest operator a reușit să surprindă momentul cînd președintele Dodon a intrat în salonul avionului, i-a salutat pe pasageri și s-a așezat modest alături de ei împreună cu soția Galina.

Iar dumneavoastră, stimați pasageri, cînd intrați în salonul unui avion cu care plecați undeva, de asemenea îi salutați pe toți pasagerii? Și de asemenea intrați în avion numai după ce toți ceilalți pasageri de acum au intrat și s-au așezat în fotolii?!

Cît privește clasa «econom»… La urma urmei, o dată poți zbura și cu un asemenea avion de clasa «econom». În schimb, la odihnă (iar noi cunoaștem bine acest lucru) cel «ales de întregul popor» zboară unde-i place cu rute charter. Da poate la avionul cu care s-a întors de data asta de la Moscova președintele nostru pur și simplu nu mai erau locuri libere în salonul business-clas?
comunist.md

0 
| încă
înapoi »